Ford aduce un nou model la Craiova

Ford va produce în fabrica din Craiova un nou model de SUV de mici dimensiuni, care ar putea fi denumit Puma şi va fi prezentat public în toamnă, anunţă Automotive News Europe.

Puma va fi prezentat la salonul auto de la Frankfurt şi va înlocui modelul EcoSport, conform firmei de consultanţă Inovev.

În cazul lui Puma nu este clar dacă va fi folosit numele acesta pe toate piețele și dacă va fi un crossover cu tracțiune față sau un SUV în toată regula. În orice caz, acesta ar urma să debuteze în 2022 sau 2023. Ovalul Albastru va lansa până atunci modelul Bronco, iar Puma se pare că ar fi fratele său mai mic și viitorul rival al lui Jeep Renegade.

Scopul celor de la Ford ar fi să atace piața de SUV-uri de clasă mică și cu un design cu inspirație retro, așa cum au făcut cei de la Jeep. Până la apariția lui Puma, EcoSport este în singuranță în gamă, însă ar fi interesant ca acest model să ajungă să fie fabricat alături de EcoSport în fabrica din Craiova.

Ford Europe, care are în prezent 53 000 de angajaţi, a înregistrat pierderi de 245 milioane euro înainte de dobânzi şi impozite în trimestrul al treilea.

A doua generaţie Kuga a fost văzută în zona Detroit, înainte de prezentarea oficială din cursul acestui an. Ford construieşte Kuga în Valencia, Spania. Compania a anunţat că a vândut un număr record de SUV-uri în Europa în 2018, depăşind pentru prima dată 250.000 de unităţi, o cincime din vânzările de vehicule.

Modelul Kuga construit în Europa este singurul vehicul de pasageri care a făcut profit pentru divizia europeană în al doilea trimestru al anului 2018, alături de autoutilitare.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro