Fonduri de 100 de milioane de euro pentru montarea de panouri fotovoltaice

369
panouri fotovoltaice
panouri fotovoltaice
 

La sfârșitul lunii martie, peste 30.000 de proprietari de imobile vor putea beneficia de fonduri europene în valoare de 100 de milioane de euro pentru montarea de panouri fotovoltaice.

Statul subvenţionează cu 20.000 de lei persoanele fizice care doresc să îşi monteze panouri fotovoltaice acasă. Reprezintă până la 90% din valoarea totală a unui astfel de sistem, iar restul de 10% trebuie plătit de către beneficiarul sistemului.

Pentru obţinerea celor 20.000 lei de la stat beneficiarul trebuie să meargă la un instalator validat de Administraţia Fondului de Mediu, pentru înscriere, cu următoarele documente: cerere de finanţare tehnoredactată, copia actului de identitate, extrasul de Carte Funciară nu mai vechi de 30 zile, rezultat pentru dreptul de proprietate, şi dovezi că nu are restanţe la taxe şi impozite.

Apoi, în termen de 90 de zile, trebuie să obţină un acord de la furnizorul-distribuitorul de energie electrică, după aceea urmează montajul.

Energia produsă de panourile fotovoltaice poate fi monitorizată foarte uşor cu ajutorul unei aplicaţii.

Lista instalatorilor aprobaţi de Administraţia Fondului pentru Mediu va fi publicată pe site-ul AFM pe 15 martie, iar la sfârşitul lunii cei care vor să primească bani pentru panouri vor putea să depună cererile la firmele de specialitate.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro