Firea recunoaște că a greșit

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a recunoscut că a greșit că a ales să-i înmâneze Simonei Halep cheia oraşului şi diploma de excelenţă în timpul manifestaţiei de pe Arena Naţională. Declarația a fost făcută într-un interviu la RFI.

“M-am tot gândit zilele acestea, am reflectat dacă a fost sau nu bine, dacă am procedat corect şi am ajuns la o concluzie la care sper să ajungă cât mai multă lume: bunele intenţii au existat încă din prima clipă – că nu a ieşit tocmai cum am dorit, într-adevăr, acesta este marele regret … Eu am avut cea mai bună intenţie, dar rezultatul nu a fost cel dorit şi este clar că am greșit, atât eu, cât şi echipa, pentru că într-un climat destul de tensionat cum era cel din Bucureşti acum o săptămână şi după mitingul PSD, era clar că nu era cel mai potrivit loc şi moment să înmânez cheia oraşului şi diploma de excelenţă, după ce îi confersiem deja titlul de cetăţean de onoare Simonei Halep în februarie, pe Arena Naţională, unde noi am organizat cu mare drag şi cu tot sufletul întâlnirea Simonei cu fanii săi”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că n-a intenționat nicio secundă să rămână alături de Simona Halep pe toată durata evenimentului.

“E adevărat, eu am mers doar pe ideea că aşa se procedează în toată Europa, aşa se procedează şi în America, văzusem şi ca jurnalist astfel de evenimente… Toată dimineaţa de lunea trecută am fost criticată că nu mă organizez mai repede şi mai bine pentru a organiza ceva deosebit pentru Simona şi m-am gândit că voi fi acuzată de aroganţă, dacă nu merg acolo să înmânez şi să plec – pentru că asta a fost şi ideea – să înmânez cheia, să mă retrag şi să urmeze tot show-ul pe care l-am pregătit. Nu a existat nici o secundă intenţia de a rămâne eu în continuare la evenimentul Simonei Halep. Acum, la rece, putem să spunem orice, iar eu pot să spun că m-aş fi bucurat să fiu mai înţeleaptă sau mai prevăzătoare şi să organizăm o ceremonie, să spunem, mai restrânsă, în cadrul Primăriei, la sediu sau poate la o altă locaţie şi apoi, la Arenă să meargă doar Simona, bineînţeles că acum cu mintea de azi, ştiţi cum e… mintea românului cea de pe urmă”. a mai spus Gabriela Firea.

Lunea trecută, la cinci ore de la sosirea în capitală, după câștigarea turneului de la Roland Garros, primăria a organizat un eveniment la Arena Națională, la care au asistat peste 20.000 de oameni. Îîn momentul în care Gabriela Firea şi-a început discursul prin care i-a făcut loc pe scenă Simonei Halep, mii de oameni au huiduit-o la unison. Ulterior, pe pagina sa de facebook, primarul general a scris că, încă de dimineaţă, s-a încercat compromiterea acţiunii de ceea ce numeşte „aparatul soroşist”.

Apoi, pagina de Facebook a Gabrielei Firea a fost închisă şi redeschisă de mai multe ori, în cele din urmă postarea fiind ştearsă.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro