Facebook intenționează să integreze platformele sale de mesagerie, WhatsApp, Instagram și Messenger.

Chiar și cu schimbări minime la suprafață, mișcarea ar putea avea un impact asupra miliardelor de oameni care folosesc instrumentele. De exemplu, ar putea permite companiei să construiască un singur profil de utilizator din diferite aplicații pentru a viza mai bine anunțurile.

Aplicațiile ar putea primi și criptare end-to-end, care protejează mesajele de a fi citite de persoane din afara conversației, potrivit Facebook.

„Lucrăm să facem mai multe dintre produsele noastre de mesagerie criptate end-to-end și să luăm în considerare modalități de a facilita contactul cu prietenii și familia în cadrul rețelelor”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook. „Așa cum v-ați așteptat, există o mulțime de discuții și dezbateri pe măsură ce începem procesul lung de a găsi toate detaliile despre cum va funcționa acest lucru”.

Facebook estimează că 2,6 miliarde de persoane utilizează acum Facebook, WhatsApp, Instagram și Messenger în fiecare lună, potrivit celui mai recent raport al câștigurilor. În plus, mai mult de 2 miliarde de utilizatori, folosesc cel puțin una dintre aceste aplicații Facebook cel puțin o dată pe zi.

Pentru utilizatori, această schimbare de date ar putea însemna că informațiile despre activitățile lor pe WhatsApp vor fi asociate cu ceea ce fac pe Facebook, Instagram sau Messenger.

„Dacă utilizatorii nu credeau că Facebook și aplicațiile de mesagerie erau aceeași companie, vor trebui să se confrunte cu realitatea acum”, a spus Williamson. „Tricotarea aplicațiilor de mesagerie împreună arată că Facebook dorește să exercite mai mult control asupra lor, ceea ce ar putea conduce la un conflict intern mai mare”.

După ce a fost achiziționat de Facebook, WhatsApp și Instagram au rămas entități relativ independente. Cu toate acestea, ambele platforme au devenit din ce în ce mai importante pentru companie, deoarece Facebook s-a luptat cu știri false, amestecări ale alegerilor străine și scandaluri de confidențialitate.

WhatsApp a fost achiziționat de către Facebook în 2014, iar CEO-ul său și co-fondatorul Jan Koum au părăsit compania în mai 2018. Koum a declarat că a decis să demisioneze după ce nu a fost de acord cu Facebook în ceea ce privește abordarea datelor personale și criptarea.

În octombrie, co-fondatorii de la Instagram, Kevin Systrom și Mike Krieger au părăsit Facebook după ce s-au confruntat cu CEO-ul Mark Zuckerberg în direcția aplicației de partajare a fotografiilor. Instagram a fost achiziționat de Facebook în 2012.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro