Facebook Inc. a eliminat sute de conturi, pagini și grupuri indoneziene din rețeaua socială după ce a descoperit că acestea au fost conectate la un grup online acuzat de răspândirea discursurilor de ură și de știri false.

Poliția indoneziană a descoperit existența grupului, numit Saracen, iar în 2016 a arestat trei membri care se presupuneau ca fac parte dintr-un sindicat plătit pentru a răspândi materialul incendiar online prin intermediul rețelelor sociale. „Aceste conturi și pagini lucrau în mod activ pentru a ascunde ceea ce făceau și au fost legate de grupul Saracen, un sindicat online din Indonezia”, a declarat Nathaniel Gleicher, șeful Facebook al politicii Cybersecurity.

„Au folosit mesagerii înșelătoare și … rețele de pagini ascunse și conturi pentru a conduce adesea naratiuni asupra chestiunilor cheie ale dezbaterilor publice din Indonezia”, a declarat Gleicher într-un interviu pentru Reuters. Cea mai mare rețea socială din lume a fost sub presiunea autorităților de reglementare din întreaga lume pentru a lupta împotriva răspândirii dezinformării pe platforma sa. În ianuarie, a anunțat două noi centre regionale de operațiuni, axate pe monitorizarea conținutului electoral în birourile din Dublin și Singapore.

În prezent, Indonezia se află în faza pregătirii pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în luna aprilie, cu supraveghetorii de pe Internet care marchează impactul știrilor false ca o preocupare. Indonezia este estimată a fi cea de-a treia piață pe Facebook, cu peste 100 de milioane de utilizatori. Unitatea de criminalitate informatică din Indonezia a informat anterior Reuters că Saracen a postat materiale care implică probleme religioase și etnice, precum și știri false și posturi care au defăimat oficialii guvernamentali.

Țara are o populație diversă din punct de vedere etnic, de 260 de milioane de oameni, cu o mare majoritate a musulmanilor, dar cu minorități religioase semnificative, iar asigurarea unității în arhipelag a fost o prioritate a guvernelor. Paginile și conturile șterse au avut 170.000 de adepți pe Facebook și mai mult de 65.000 pe Instagram, dar se pare că numărul persoanelor expuse la conținut este mai mare. Un purtător de cuvânt al poliției naționale a declarat că continuă să monitorizeze activitatea de socializare a lui Saracen și că va solicita Facebook pentru d

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro