Expoziţia „Tutankhamon, Comoara Faraonului”, organizată în 10 orașe ale lumii. Costurile generate de şantierul din Giza, estimate la 1 miliard $

14
 

Egiptul speră să obţină resurse financiare din expoziţia dedicată faraonului Tutankhamon, ce va fi organizată în zece oraşe ale lumii.

Expoziţia „Tutankhamon, Comoara Faraonului” a fost vernisată într-un cadru restrâns joi la Paris, în timp ce 150.000 de bilete au fost deja vândute pe internet înainte de deschiderea oficială a evenimentului.

Transferul progresiv al colecţiilor găzduite de muzeul din piaţa Tahrir din Cairo spre viitorul muzeu din Giza, un imens proiect-far al Guvernului egiptean, a permis prezentarea excepţională în 10 oraşe ale lumii, până în 2024, a unui lot de 150 de artefacte descoperite în mormântul faraonului Tutankhamon.

Costurile generate de şantierul din Giza sunt estimate la 1 miliard de dolari. Prima etapă a expoziţiei, organizată la Los Angeles, a adunat 70.000 de vizitatori.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro