EXCLUSIV! INTERVIU cu Alex Bodi

photo by Ștefan Ovidiu

Reporter: Cine este Alex Bodi, omul de afaceri?

Alex Bodi: Am început actuala mea afacere în parteneriat cu Josip Heit. Aveam niște companii de materie primă, am început în 2017, cu marmură, resurse materiale, aur, argint, cupru. În acest timp am dezvoltat o idee care, prin tehnologia noastră și printr-un sistem implementat de noi, oamenii își permit și pot muta dintr-o parte în alta aceste materiale. În principal, este vorba despre aur.
Din cauza aceasta se specula și vehicula că sunt vânzător de aur.
Prin această tehnologie oferim posibilitatea de a muta aurul dintr-o parte în alta, pe tot globul, nu doar în UE.
GSB (Gold Standard Banking Corporate) este un holding care este acționarul principal și a absorbit și alte companii, printre care și Karat Bar, firmă cunoscută cu care am avut parteneriat și am dezvoltat această afacere.
GSB în prezent, în parteneriat cu firme din România, printre care și Krypto Data, împreună am creat produse, un telefon K1 Impulse, primul telefon care funcționează pe tehnologie de Blockchain, care permite apeluri video și audio și este totul transparent. Am creat și un laptop care este în relație cu acest telefon, toate funcționând cu o cheie personală în care se stochează majoritatea datelor și informațiilor, astfel ca fiecare utilizator să fie în siguranță.
Dorința noastră este să evoluăm, să creăm și să oferim noi produse persoanelor din rețeaua noastră , adică mai mult 1,6 milioane de utilizatori, cu un mare procent de utilizatori activi. Am creat o platformă foarte mare și ne dorim să fim prezenți în Londra, listați la London Stock Market Exchange.
Tehnologia noastră este transparentă, sigură, fiecare utilizator are wallet-ul lui personal, primește anumit bonus. Nu este vorba de nicio schemă piramidală, totul este transparent.

Reporter: Brexit-ul vă afectează în vreun fel?

Alex Bodi: Deocamdată nu. Din fericire, am înființat companiile anul trecut, în 2019, înainte de a se finaliza discuțiile despre posibila ieșire a Marii Britanii din UE.

Reporter: S-a schimbat legislația?

Alex Bodi: Da, apar acum lucruri noi și vor exista modificări pentru toată lumea.

Reporter: Foarte mulți oameni de afaceri, chiar români, s-au mutat în Anglia, Franța, Germania.

Alex Bodi: Pentru noi, deocamdată, nu este nicio problemă. Atâta timp cât ne putem desfășura astfel încât să fie totul în ordine, nu ne afectează.

Reporter: Înțeleg că mai aveți afaceri și în Spania, împreună cu familia.

photo by Ștefan Ovidiu

Alex Bodi: Da, părinții mei formează o familie normală, modestă, nu și-au dorit niciodată să renunțe la muncă, iar în momentul de față, sora mea, care acum a rămas singură, are trei carmangerii. Sunt carmengerii la un alt nivel, are vânzare, distribuție de jamon, un produs specific spaniol. Se descurcă singură, câteodată îmi mai cere ajutorul.

Reporter: Să înțeleg că ați finanțat această afacere?

Alex Bodi: Nu pot să-mi asum singur meritul, a fost implicat soțul ei, care era un bărbat foarte muncitor, și-a dedicat tot timpul pentru a pune pe picioare afacerea. Acum, în anumite momente, mă mai implic pentru a fi totul așa cum trebuie.

Reporter: Aveți investiții în Europa, dar în România nu aveți nicio investiție?

Alex Bodi: Ba da, însă sunt lucruri pe care încă nu le-am spus. Există și investiții personale. Anul trecut, împreună cu partenerul meu am cumpărat un hotel la mine în oraș, în Mediaș, Hotelul Central, care este o construcție foarte mare, aproape 10.000 m2. Am mai luat un castel lângă Sighișoara, pe care vrem să-l reformăm și să îl introducem în circuitul turistic. Vrem să facem ceva frumos, exact pe tematica medievală și să aibă un spirit aparte.
Proiectele sunt în desfășurare, urmează să le dezvoltăm.

Reporter: Cum stați cu timpul?
Alex Bodi: Suntem mereu în acțiune, e destul de greu să le împărțim pe toate și să împăcăm viața personală cu afacerile. Mult timp în avion, multe curse, ore de zbor, câteodată nu e chiar așa plăcut cum crede lumea care te vede doar în destinații noi sau în anumite orașe. E vorba de multă muncă, nervi de oțel, riscuri, deocamdată trebuie să ne adaptăm situației.

Reporter: Nu riști, nu câștigi!

Alex Bodi: Corect! Nimeni nu face nimic în locul tău. Poți să stai, dar nu te mai poți aștepta la rezultate.

Reporter: Să înțeleg că v-ați implicat 100% în toate afacerile pe care le aveți.

Alex Bodi: Sincer, da. Mai avem proiecte, urmează să le punem în mișcare.

Reporter: Și aceste afaceri v-au afectat viața personală?

Alex Bodi: Câteodată, vrem, nu vrem, ne afectează, pentru că nu e vorab că îți dorești să neglijezi viața personală, dar timpul e problema. Trebuie să faci anumite eforturi, necesită anumite sacrificii, necesită prezență, și nu ai cum să împaci mereu soția sau familia, sau alte responsabilități. E un lucru foarte dureros, datorită stilului meu de viață, locurilor în care trebuie să fiu prezent, de multe ori îmi neglijez viața de tată. Dar, pe lângă faptul că am o viață foarte ocupată, mereu îmi dedic timp și la fiecare mică portiță îmi văd fetele, călătoresc ele la mine, sau merg eu la ele. Suntem într-o legătură foarte bună.

Reporter: Înțeleg că aveți un prieten foarte bun care vă e și partener.

Alex Bodi: Cel mai bun prieten al meu, ne cunoaștem de ceva timp, este Josip Heit, cetățean croat,cu el am început, el mi-a fost și sprijin, el m-a făcut să realizez că am anumit potențial și m-a sprijinit în multe aspecte. Mi-a dat și anumite sarcini pe care le-am dus la bun sfârșit și avem chiar o relație foarte frumoasă, nu doar pe plan profesional, suntem prieteni și în afara muncii. Familiile noastre se cunosc, copiii se cunosc între ei.

Reporter: E important să aveți încredere unul în celălalt, lucru care se regăsește mai greu în afaceri.

Alex Bodi: Da, mai ales vorbind de faptul că el este la un nivel foarte ridicat și nu s-a pus niciodată problema de neîncredere sau speculații, îndoieli.

Reporter: Să înțeleg că dânsul v-a ajutat și când ați avut o perioadă mai nefastă.

Alex Bodi: Da, am avut o perioadă puțin instabilă și pe plan financiar, acum câțiva ani, atunci mă ocupam cu mașini în Germania și l-am cunoscut accidental, vorbeam amândoi germană. În două zile, am pus pe picioare niște proiecte. Mi-a dat o șansă, a văzut că am știut să profit de acea șansă și că m-am ținut de cuvânt. Din business-ul cu mașini, am evoluat la alte proiecte, m-a luat lângă el, am reușit să fac niște intermedieri.

Reporter: V-ați dovedit potențialul. De fapt, dânsul a văzut potențialul care exista.

Alex Bodi: Da, de atunci pot spune că suntem nedespărțiți, în afară de momente private, familie. În majoritatea timpului suntem împreună pentru că ne leagă mult munca, ne leagă business-ul pe care îl avem. Mereu vorbim, ne consultăm.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro