Elevii pot învăța programare la Logiscool, atât în sălile de clasă, cât și online

 Școala de programare și robotică pentru copii a avut peste 20.000 de cursanți în ultimii doi ani și jumătate

București, 16 septembrie 2020 – Logiscool România, lider în programe edu-tech pentru copii, reia cursurile respectând toate normele de siguranță epidemiologică, dar păstrează și module în format online live, prin videoconferință, pentru cei care aleg să învețe de acasă. Interactive și utile, cursurile Logiscool le vor oferi elevilor posibilitatea de a dezvolta noi abilități și, astfel, de a avea acces la un viitor al digitalizării, indiferent de drumul pe care îl vor alege. Ghidați de instructori tineri și pasionați, elevii vor învăța cum să dezvolte singuri o aplicație sau să construiască un joc, dar și cum să editeze un clip video.

Cu această sesiune de cursuri, Logiscool a lansat și un modul de Competențe Digitale. Cursul a fost dezvoltat în contextul în care pandemia a demonstrat rolul esențial pe care alfabetizarea digitală îl are în continuarea programelor de învățământ. Toate cele 35 de școli Logiscool din țară urmează un curriculum internațional, actualizat permanent în funcție de nevoi și rezultate.

Cursuri de programare pentru viitor 

Urmând cursurile Logiscool, elevii vor putea descoperi, printre altele, limbajele de programare JavaScript,  C#, dar și Python, unul dintre limbajele cu cea mai rapidă dezvoltare. În plus, elevii vor putea încerca și bazele dezvoltării în Virtual Reality (VR). Cursurile vor putea fi urmate și online live, prin videoconferință. Atât cursurile din sălile de clasă, cât și cele online îmbină jocul cu principiile de programare, accentul fiind pus pe a înțelege procesul și a integra informația.

Cursurile se adresează copiilor și tinerilor între 7 și 17 de ani, în grupe de  6 – 12 cursanți, din aceeași categorie de vârstă și nu necesită cunoștințe anterioare pentru modulele de începători. Lecțiile cu o durată de 90 de minute au loc o dată pe săptămână, online sau la sediul școlii, pe toată durata anului școlar. Prețul pentru un modul online este de 260 lei pe lună. Cursuri susținute în sedii au prețuri variabile, în funcție de școala aleasă.

Toți cei înscriși la cursurile Logiscool, fie în școli sau online, vor avea acces la materiale de suport – de la tutoriale video, la resurse educative –  în cadrul platformei proprii de învățare Scoolcode.

Logiscool pregătește pentru viitor zeci de mii de elevi

În perioada în care activitatea școlilor a fost suspendată, la cursurile online de programare oferite de Logiscool s-au înscris peste 2.500 de elevi. În aceeași perioadă, profesorii și instructorii Logiscool au susținut peste 500 de ore gratuite demonstrative pentru copiii și tinerii din țară și diaspora.

În total, în cei doi ani și jumătate de funcționare, Logiscool a avut peste 20.000 de cursanți.

Despre Logiscool

Logiscool România oferă cursuri de programare și robotică pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani. Înființată în prima parte a anului 2018, aceasta numără deja 35 de școli de programare la nivel național.

Logiscool România face parte dintr-o rețea internațională de centre educaționale, prezentă în 15 țări din Europa, America și Asia. Până acum, peste 70.000 de elevi au participat la cursurile, taberele și evenimentele conexe oferite de Logiscool, descoperind programarea într-un mediu plăcut și inspirațional.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro