Se înființezează alianța numită Patrulaterala Vestului

4821
 

Orașele Cluj, Oradea, Timișoara și Arad vor să înființeze alianța numită Patrulaterala Vestului. Primarii Emil Boc, Nicolae Robu, Ilie Bolojan și Gheorghe Falcă  doresc să obțină finanțări pentru proiectele lor direct de la Bruxelles și să facă o conexiune între Banat și Transilvania prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză.

”E o structură informală, menită să ne permită, pe de-o parte, să facem schimb de idei între noi, de experiență, dar și să inițiem împreună proiecte mari, care ies din matca celor patru orașe și au impact regional și răsfrângere națională și europeană. Ce ar însemna să avem o legătură rapidă între cele patru orașe sau o autostradă între cele patru orașe? Pentru că relațiile dintre ele sunt foarte strânse”, spune Nicolae Robu.

Cei patru primari doresc să obțină bani din sursele de finanțare puse la dispoziție de Uniunea Europeană și să inițieze proiecte pentru cultură, educație, sănătate, afaceri și nu în ultimul rând, infrastructură. Ei doresc să fie un exemplu pentru toată țara și speră că în viitor să fie mai mulți primari care să urmeze această inițiativă.

„Noi vrem ca în această echipă să dăm și un exemplu național de conlucrare, de cooperare pentru abordarea de proiecte mari, care sunt inaccesibile fiecăruia în parte. În primul rând pentru că nu ai cum să obții o sursă de finanțare dacă vii cu o bucățică dintr-un astfel de proiect mare, trebuie să vii cu întregul”, mai spune primarul Timișoarei.

Primarului Aradului spune că această echipă are ca scop și creșterea notorietății acestor zone din punct de vedere turistic.

 

 

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro