Ecaterina Andronescu, alături de Victor Ponta

4072
 

Fostul premier Victor Ponta a lansat agenda platformei Pro România, anunţând că în toamna se va organiza un Congres în cadrul căruia va fi desemnat şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2019.

Ponta a păstrat misterul în privința numelui candidatului, precizând doar că se află în sală, dar nu este el.

Între cei aflați în sală s-a aflat și fostul ministru al Educției Ecaterina Andronescu. „Eu nu intenţionez să plec din PSD, dar modul în care se întâmplă lucrurile în ultima vreme nu pot să vă spun că mă mulţumesc. Nu îmi pun această problemă acum. (n.r. – să plece din PSD). Mă deranjează faptul că partidul acesta a fost puţin diferit condus. Nu un singur om ia toate deciziile, iar acest lucru este de natură să mă necăjească”, a spus Ecaterina Andronescu.

”Poate fi (n.r – Ecaterina Andronescu candidat la prezidenţiale). Nu am discutat în mod direct şi nu am cum să anunţ eu nimic. O să spun doar că, dacă există pe partea dreaptă doi candidaţi foarte puternici, domnul Iohannis şi domnul Tăriceanu, este obligatoriu să avem şi în zona de centru, centru-stânga un candidat puternic şi, dacă PSD nu are candidat, avem noi un candidat pe care îl iubesc PSD-iştii. Este unul dintre candidaţii pe care i-am susţine din toată inima”, a declarat Victor Ponta.

Fondatorul Pro România, Victor Ponta, a precizat că Andronescu a venit pentru că a fost invitată.
”Am invitat-o şi vorbesc în această perioadă cu foarte mulţi dintre foştii mei colegi de la PSD. Le-m spus foarte clar: Pro România este de centru-stânga, duce mai departe politici pe care le-am avut în anii trecuţi. Dacă se va pune problema unei alianţe politice, eu cred că cea mai naturală tot cu PSD, dar, sigur, fără domnul Dragnea şi echipa domniei sale şi atunci când au dreptate îi susţinem, când nu au dreptate îi criticăm”, a mai precizat acesta.
Partidul Pro România își va desemna candidații pentru Parlamentul European din rândul celor care vorbesc şi limba română şi limba engleză bine. “Vreau să desemnăm un candidat la prezidenţiale, pentru că în acest moment există doi candidaţi din zona . Amândoi, redutabili. Şi domnul Iohannis, şi domnul Tăriceanu. În zona de centru, centru-stânga nu există niciun candidat. Noi vom propune un candidat, este astăzi aici în sală. E aici în sală şi nu sunt eu”, a spus Victor Ponta.

Fostul prim-ministru a anunţat că partidul Pro România va depune o cerere pentru constituire de grup parlamentar, în prezent acesta fiind format din 11 deputaţi.
Lângă Victor Ponta, alături de ceilaţi doi co-fondatori ai Platformei Pro România, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu, au urcat pe scenă şi cei mai noi membri ai partidului – . fostul ministru de Finanţe, Ioana Petrescu, Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Comunicaţiilor în guvernul Grindeanu, Augustin Jianu, Emilia Meiroşu, Gabriela Podaşcă, Mircea Dobre, Mihai Sturzu, Cătălin Nechifor şi Alin Văcaru, ultimul fiind şi secretarul general al Pro România.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro