E oficial: România va ajunge la nivelul de trai din UE peste 10 ani!

3371
 

După mai mult de un deceniu de la aderarea la Uniunea Europeană, Bulgaria mai are de așteptat încă un sfert de secol până când va fi la fel de bogată ca restul țărilor din blocul comunitar, în timp ce România va mai avea răbdare doar 10 ani.

PIB-ul per capita a ajuns la 49% din media din UE în cazul Bulgariei, în creştere faţă de 40% în 2007, când a aderat la Uniunea Europeană, arată Bloomberg. Un raport publicat la Sofia de Open Society Institute spune că va dura până în 2042 ca Bulgaria să atingă 90% din media din UE, mai mult decât în cazul oricărui stat membru.

În cazul celorlalte ţări din UE care vor să fie tot atât de bogate ca şi restul blocului comunitar, perioada de aşteptare este uşor mai scăzută: 23 de ani în cazul Croaţiei, 17 în Ungaria, 16 în Estonia, 12 în Letonia şi Polonia şi zece ani în cazul României. Economia bulgară ar putea beneficia de pe urma aderării la euro, un obiectiv pe care Guvernul speră să-l demareze în această vară.

Conform Open Society, Serbia şi Albania vor trebui să aştepte până dincolo de 2100 înainte de a gestiona această problemă şi este posibil să nu ajungă la standardele de viaţă din UE în acest secol.

Conform statisticilor Eurostat privind ­PIB-ul­ per capita în 2016, indicatorul a variat de la 49% din media din UE în cazul Bulgariei, 58% în cazul României şi 60% în cazul Croaţiei, până la 258% din media din UE în Luxemburg.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro

  • CITATUL ZILEI

    "Ocrotitorii noştri cei mai siguri sunt talentele noastre." - Vauvenargues (Cugetări franceze, Editura Albatros, 1982) AGERPRES/ (Documentare - Roxana Mihordescu; editor: Daniel Olteanu) […]

  • SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 12 iulie

    Ortodoxe Cinstirea Sfintei Icoane Prodromiţa de la Muntele Athos; Sf. Mc. Proclu şi Ilarie; Sf. Cuv. Mihail Maleinul; Sf. Veronica; Sf. Cuv. Paisie Aghioritul Greco-catolice Sf. m. […]