Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat joi, în debutul şedinţei de Guvern, că vor fi modificate condiţiile privind schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor, permiţând astfel mai multor firme româneşti să poată aplica.

”În cadrul şedinţei de azi vom modifica schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor, cu impact major în economie. Prin acordarea acestei scheme de ajutor de stat, cu un buget anual de 145 de milioane de euro, se obţine un efect multiplicator în economie, prin angrenarea unor investiţii conexe, dar şi dezvoltarea furnizorilor locali de produse şi servicii. Prima modificare este dată de faptul că valoarea minimă a investiţiei se va reduce de la 10 milioane de euro la trei milioane de euro, pentru a da posiblitatea multor firme româneşti să poată aplica”, a precizat ea.

O altă modificare este legată de faptul că depunerea cererilor pentru finanţare se va realiza continuu, în limita bugetului acordat pentru anul în curs.

”Se renunţă la selecţia pe bază de punctaj, selecţia făcându-se pentru cererile care îndeplinesc criteriile şi condiţiile de eligibilitate. Operatorul economic poate demara proiectul de investiţii după depunerea cererii de acord pentru finanţare, astfel încât poate demara proiectul la o dată certă, conform planului său de afaceri”, a mai spus prim-ministrul.

Dăncilă a adăugat că pe ordinea de zi figurează şi un proiect privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual, ”un act foarte important pentru pregătirea viitoarelor generaţii” pentru piaţa muncii.

”Această autoritate va gestiona relaţia dintre cererea şi oferta de locuri de muncă, în diferite domenii economice. Practic, punem bazele unui domeniu european, unei instituţii care să vină cu soluţii concrete pentru toţi cei interesaţi de sistemul de formare profesională. Vrem să venim în ajutorul tinerilor care vor să înveţe o meserie căutată şi bine plătită. Tot prin acest act normativ vrem să oferim soluţii pentru un număr mare de companii cu capital românesc sau străin care doresc să îşi pregătească viitorii angajaţi”, a adăugat ea.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro