Dropbox achiziționează HelloSign pentru 230 milioane dolari

Dropbox a declarat că achiziționează HelloSign pentru 230 milioane dolari în numerar, cea mai mare achiziție din istorie. Această mișcare pune Dropbox în competiție cu Adobe și DocuSign și adaugă funcționalități care pot atrage mai multe companii mari către produsele principale de partajare a fișierelor și de colaborare ale companiei, în cazul în care aceasta susține Apple, Google și Microsoft.

Deși Dropbox a depășit estimările analiștilor în fiecare din primele trei rapoarte trimestriale privind câștigurile salariale ca o companie publică, stocul nu a făcut prea multe pentru a recompensa investitorii de la debutul său în martie la 21 de dolari. Acțiunile au scăzut astăzi cu 0,3%, până la 23,84 USD.

Utilizatorii HelloSign își pot aplica semnăturile în documentele digitale și pot cere semnături de la alții. Companiile pot încorpora sistemul de semnătură HelloSign în software-ul propriu, iar tehnologia este disponibilă în interiorul produselor Google și Salesforce, precum și Dropbox.

HelloSign are, de asemenea, instrumente pentru trimiterea efectivă a documentelor și gestionarea fluxului de documente, însă instrumentul de semnătură este cel mai popular, a declarat Whitney Bouck, șeful operatorului de operațiuni HelloSign și fostul director executiv al Box, într-un interviu.

HelloSign va continua să funcționeze independent, cel puțin în prezent, cu directorul executiv, Joseph Walla, care va raporta lui Clark. În timp ce echipa de vânzări a Dropbox va promova clienților HelloSign, aceasta va continua să lucreze și cu alți furnizori de semnături electronice. „Trebuie să menținem această neutralitate”, a spus Clark. HelloSign a fost fondat în 2010 și, la fel ca Dropbox, are sediul în San Francisco. Investitorii includ GV alfabetic, partenerii Greylock, partenerii din SUA și Y Combinator. HelloSign are aproximativ 80.000 de clienți, printre care Intuit, Lyft, Samsung și Twitter.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro