Două milioane de euro, valoarea proiectului prin care se vor planta copaci pe terenul unui stadion din Austria

17
 

Guverul din Austria a anunţat că doreşte să planteze 1 miliard de copaci până în 2050, iar un artist elveţian vrea să dea startul cu 200 de pomi plantaţi, dar nu oriunde, ci pe un teren de fotbal.

Astfel că vor fi plantați 200 de copaci pe terenul arenei “Wörthersee Stadion”, pe care s-au jucat trei meciuri la Caqmpionatul European din 2008.

SK Austria Klagenfurt, echipa care dispută meciurile de acasă pe “Wörthersee Stadion”, se va muta din septembrie pe o altă arenă.

Stadionul va fi transformat într-o pepinieră, care va adăposti pomii până vor atinge înălţinea de zece metri. Implementarea proiectului va costa două milioane de euro, iar pădurea va putea fi vizitată în perioada 8 septembrie – 31 octombrie.

În spatele acestei idei se află Klaus Littmann, care doreşte să să tragă un semnal de alarmă în privinţa încălzirii globale. În realizarea proictului de pe Stadionul Wörthersee din Austria, artistul a fost inspirat de un desen al pictorului Max Peintner: «For Forest».


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro