Despre somn și weekend

216
 

Tot mai multe persoane (printre care mă număr și eu) întâmpină probleme cu somnul. Ori că este vorba despre statul pe telefon până târziu, ori stresul cumulat de-a lungul zilei, cert este că somnul pare să nu ofere suficiente pentru a ne trezi plini de energie.

Motiv pentru care încercăm ca de fiecare dată când ne permitem, să dormim câteva ore în plus. Ei bine, un studiu efectuat de o echipă de oameni de ştiinţă din Marea Britanie vine cu vești nu prea plăcute.

Studiul s-a concentrat pe un grup de adulți, de pe urma cărora cercetătorii au descoperit că persoanele care au dormit maximum cinci ore pe noapte în timpul săptămânii şi apoi s-au odihnit oricât au dorit în weekend nu au avut niciun beneficiu în comparaţie cu cele care au respectat un program de somn mai bine structurat.

”Concluziile noastre sugerează că suprasolicitarea în cursul săptămânii şi încercarea de a recupera în weekend nu este o strategie eficientă din punct de vedere al sănătăţii”, a declarat directorul Sleep and Chronobiology Lab, Kenneth Wright.

Soluția ar fi încercarea integrării unui regim alimentar sănătos și o mai mare atenție oferită orelor de somn, pentru că până la urmă, cum altfel ne putem obține energia pentru o zi de mâine productivă!?


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro