Despre școală și nemulțumirile românilor

12
 

de Teodor Chiriac

Românii sunt nemulțumiți în legătură cu materiile pe care elevii le au în programa școlii, astfel 9 din 10 sunt de părere că şcoala nu îi pregăteşte suficient de bine pe copii pentru construirea unei viitoare cariere, potrivit studiului efectuat de Avenor College şi iVox.

Totodată, aproape jumătate dintre părinți cred că fiul sau fiica lor va alege să lucreze în IT.

”Astfel, au aflat că 5 din 10 români sunt de părere că robotii și tehnica vor înlocui forța de muncă umană. Privind înspre viitor, 49,6% dintre români cred că fiul sau fiica lor va alege să lucreze în IT, în timp ce 25,6% sunt de părere că viitorii adulți vor alege industria jocurilor pe calculator și a inteligentei artificiale”, se arată în comunicat.

Puși în situația de a preciza care sunt materiile pe care le-ar elimina din program școlară, cea mai mare parte dintre părinți  (63%) a ales limba latină, iar 45% au răspuns religia.

”De asemenea, ei consideră că în orarul copiilor ar trebui să se regăsească materii precum dezvoltare personală, gândire creativă, bune maniere, public speaking sau leadership”, se arată în comunicat.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro