Despre accidentele înregistrate cu trotinetele electrice

6697
Trotinetele electrice
Trotinetele electrice
 

Trotinetele de închiriat cu ajutorul telefonului mobil au devenit o modalitate de transport foarte la modă în numeroase ţări. Utilizarea lor vine însă la pachet cu pericole atât pentru cei care utilizează carosabilul, cât şi pentru cei care merg pe trotuare.

Peste 1.500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma accidentelor în timpul utilizării trotinetelor electrice, produse în Statele Unite. Statistica este făcută de la sfârşitul anului 2017, când a început moda folosirii acestui mijloc de transport, relatează AFP, citând date furnizate de Consumer Reports, o asociaţie americană de protecţie a consumatorilor.

Conform Consumer Report, rănile cele mai frecvente sunt traumatismele craniene, fracturi de nas sau de antebraţ. Utilizatorii sunt încurajaţi de către companiile de încheiere să folosească căştile de protecţie, dar nu există un cadru legal obligatoriu.

După contactarea a 110 spitale şi cinci servicii de urgenţă din 47 de oraşe americane unde se pot închiria trotinete electrice produse de cel puţin unul din cei doi mari producători, Bird şi Lime, Consumer Reports a numărat 1.542 de cazuri care au necesitat îngrijiri de urgenţă ca urmare a rănilor produse în timpul utilizării trotinetelor electrice.

Companiile americane start-up Bird şi Lime s-au dezvoltat rapid atât în SUA cât şi pe pieţe externe. Pe piaţa americană, poziţii importante mai sunt deţinute şi de firmele de trotinete electrice Spin (Ford) și Skip. Și în România a apărut moda trotinetelor electrice, însă până acum nu sunt date exacte despre accidentele înregistrate cu aceste mijloace de transport.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro