Daimler, BMW şi Volkswagen, amendă de până la 1 miliard de euro

25
 

Daimler, BMW și Volkswagen sunt vizate de către Comisia Europeană în vederea sancționării cu până la 1 miliard de euro fiecare pentru că s-au asociaț în scopul reducerii eficienţei sistemelor de filtrare a gazelor de eşapament.

Companiile auto germane și-au propus reducerea mărimii rezervoarelor pentru soluţia Adblue şi au convenit să nu includă filtre de reducere a particulelor fine pentru vehiculele cu motoare pe benzină. Adblue este o soluţie pe bază de uree, care contribuie la reducerea emisiilor de oxid de nitrogen ale automobilelor diesel, care sunt dăunătoare.

Dintre cele 3 companii, BMW a refuzat să comenteze, Daimler a anunţat că a oferit cooperarea sa autorităţilor europene şi că a solicitat statutul de martor colaborator. Volkswagen colaborează la rândul său cu autorităţile.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro