Specialiștii spun că România are nevoie de antreprenori  pentru o dezvoltare sustenabilă. Antreprenorii aduc inovație, iar inovația duce la o creștere economică reală și durabilă.

Antreprenoriatul nu înseamnă doar să înființezi o firmă, înseamnă să ai idei noi, să ai curaj, înseamnă risc, implicare și determinare.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze un tânăr antreprenor?

În primul rând, trebuie să ai ideea de afacere. Aici lucrurile nu sunt deloc simple, pentru că afaceri mai mici sau mai mari găsești la tot pasul. Ideea ta trebuie să fie una cât mai inovatoare, să reușească să își facă loc în tumultul afacerilor din România.

Apoi, ar fi bine să participi la cât mai multe evenimente pe teme de afaceri și să interacționezi cu oameni care au avut succes cu ideile lor dar și cu cei care au eșuat. Cu siguranță vei avea de învățat din experiențele lor. Foarte important este să fii la curent cu cadrele legislative și juridice, pentru a ști de la început ce implică gestionarea unei afaceri.

Vine partea mai sensibilă a oricărui început, și anume, investiția. Ești cel mai fericit dacă ai la îndemână investiția de început a afacerii tale sau dacă ai găsit investitori. Dacă nu, sunt foarte multe programe de finanțare disponibile, unele cu fonduri nerambursabile, altele cu fonduri rambursabile sau parțial rambursabile. Este foarte important să ai un plan de afaceri bine pus la punct pentru că în acest fel vei știi exact la care din fondurile disponibile poți să aplici.

Chiar și înainte de a începe afacerea, recomandarea specialiștilor este să urmezi cursuri de specializare în domeniul în care va activa afacerea ta. Asta, desigur, dacă nu ești deja specialist și înființezi un business în domeniul tău de activitate. Cursurile de specializare pot fi inclusiv pe partea de resurse umane, marketing, vânzări, promovare afacere. Dacă la început te gândești la o afacere mică, cu puțini angajați, atunci e obligatoriu să știi toate aspectele menționate.

Și nu în ultimul rând, afacerea ta trebuie să fie într-o continuă dezvoltare. Pentru acest lucru, trebuie reluați periodic toți pașii menționați mai sus, pentru a te asigura că afacerea se dezvoltă și crește conform așteptărilor tale.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro