Cum arată taxiul viitorului?

1639
 

La Los Angeles a avut loc târgul de tehnologie, unde în fiecare an apar inovații și tehnologii noi. În fiecare an, la CES 2019 sunt prezentate tehnologii care ar trebui să intre în sfera mainstream în următoarele „decadă”.

Inventia care a sărit cel mai mult în ochi în cadrul ediţiei actuale este elicopterul-dronă produs de compania americană Bell.

Problema traficului devine din ce în ce mai importantă în cele mai mari oraşe ale lumii. Congestia de maşini pare că nu are o rezolvare imediată, una care să permită locuitorilor să se deplaseze într-un timp rezonabil din punctul A în punctul B.

Se pare că soluţia la această problemă a fost imaginată deja de producătorul american de elicoptere Bell, care a prezentat la CES 2019 un aparat de zbor inedit, unul care aduce mai degrabă cu o dronă decât cu un elicopter convenţional. Acesta ar urma să fie folosit pentru servicii de ride-sharing aerian şi se foloseşte de un motor hibrid, pentru a fi capabil să asigure deplasarea pe distanţe mai lungi.

În ceea ce priveşte decolarea, aceasta are loc în plan vertical, asemeni unui elicopter, iar deplasarea propriu-zisă se face cu ajutorul înclinării rotoarelor spre direcţia în care pilotul vrea să orienteze aeronava.

Dacă la început va fi, totuşi, nevoie de un pilot, Bell Nexus este gândit şi ca un vehicul autonom, implementarea tehnologiei pe bază de inteligenţă artificială urmând să aibă loc ulterior, odată cu dezvoltarea acesteia.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro