Majoritatea posesorilor de dispozitive inteligente conectate (90%) s-ar simţi stresată dacă şi-ar pierde sau le-ar fi furat terminalul mobil, în timp ce aproape un sfert dintre aceştia (23%) ar prefera să fie surprinşi dezbrăcaţi în public decât să-şi uite acasă smartphone-ul, reiese din rezultatele unui studiu privind conectivitatea, realizat de Kaspersky Lab

„Gândiţi-vă la o zi obişnuită. Cât de mult vă bazaţi pe o conexiune activă la Internet ? Credeţi că aţi reuşi să staţi o zi fără Internet? Dacă răspunsul este „nu’, nu sunteţi un caz singular. Conexiunea la Internet a devenit ceva esenţial pentru mulţi utilizatori, mai ales atunci când sunt pe drum. Prin urmare, peste o cincime (22%) dintre respondenţii la un sondaj recent Kaspersky Lab spun că a fi conectat la Internet este la fel de important pentru ei că a avea acces la mâncare, apă şi adăpost”, se menţionează în cercetarea de specialitate.

90% dintre respondenţi au spus că s-ar simţi stresaţi dacă şi-ar pierde sau le-ar fi furat dispozitivul, un procent mai mare decât cei care au menţionat evenimente ca pierderea unui tren/a avionului (88%), faptul de a fi implicaţi într-un accident minor de maşină (88%) sau îmbolnăvirea (80%).

Pe de altă parte, oamenii sunt pregătiţi să rişte să fie puşi în situaţii jenante sau chiar în pericol pentru a rămâne conectaţi. Astfel, 26% dintre chestionaţi s-au uitat în ecranul telefonului atunci când traversau strada, iar 21% când treceau printr-o zonă necunoscută sau periculoasă.

De asemenea, o persoană din cinci a afirmat că s-ar simţi „dezbrăcată” fără dispozitivul său conectat.

„Acest lucru a fost investigat de Kaspersky Lab într-un experiment recent, în care un voluntar gol şi neajutorat a primit sarcina de a-şi găsi hainele într-un oraş necunoscut, fără telefon şi toate avantajele aduse de acesta. După cum au demonstrat studiul şi experimentul nostru social, senzaţia de a nu avea telefonul cu tine este similară cu cea de a fi dezbrăcat”, se arată în comunicatul celor de la Kaspersky Lab.

Din datele cercetării de specialitate mai reiese faptul că 23% dintre participanţi ar prefera să fie surprinşi dezbrăcaţi în public decât să nu aibă dispozitivele conectate cu ei, de aici rezultând faptul că „o grijă corespunzătoare faţă de dispozitivele noastre şi asigurarea unei legături stabile, indiferent unde am fi şi ce am face, este mai importantă ca niciodată”.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro