Nu este prima oară când cetățenii români aflați în Germania merg să-și ridice ajutoarele sociale în mașini scumpe. Mulți dintre ei nu ar trebui să beneficieze de ele, conform legii, însă cum încercarea moarte n-are, aceștia testează vigilența autorităților germane, sperând că vor încasa sutele de euro pe nedrept.

La o astfel de ultimă tentativă, polițiștii germani au identificat mai mulţi cetăţeni străini, unii dintre ei membrii ai unor clanuri de interlopi, printre care şi români, care îşi ridicau ajutoarele sociale la volanul unor mașini de top.  Potrivit Spiegel.de, ca o primă măsură, poliţiştii au confiscat bolizii, iar cei prinşi au fost scoși de pe lista celor care pot primi ajutoare din partea statului german.

O regulă spune că toţi cei care beneficiază de ajutoare sunt obligaţi să completeze o declaraţie de avere şi nu pot să deţină maşini mai scumpe de 7.500 de euro. În câteva cazuri, autoritățile germane au vorbit de situații în care anumite persoane de naționalitate română s-au prezentat să-şi ridice banii la volanul unor bolizi Mercedes E Class , BMW seria 5 sau Mercedes AMG de 500 de cai putere. ”Este greu să-ţi iei aşa ceva din ajutoare sociale”, a declarat Stefan Müller, procurorul șef gerhjman, pentru Spiegel.de.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro