Ce se scumpește în 2019?

1007
 

Creșterea prețurilor la energie, servicii, alcool, alimente și țigări se datorează inflației, creșterii taxelor. Politicile fiscale contribuie și ele la devalorizarea leului în raport cu dolarul și euro. Consecința acestor lucruri duce la creșterea prețurilor în special la carburanți.

Începând cu 2019 românii vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru combustibilul necesar alimentării mașinilor. România are prețuri ridicate la carburanți față de Polonia, Cehia, Letonia, Bulgaria. Sunt țări care au un nivel de trai mai ridicat și prețul la carburanți  mai mic. Acest lucru a fost observat în Austria și Spania. În Austria prețul motorinei este de 1,26 euro/litru, în România este de 1,27 euro/litru. În Bulgaria prețul benzinei este de 1,14 euro/litru, în țara noastră este de 1,25 euro/litru.

Vor crește și facturile la energie electrică!

În 2018 facturile la energia electrică au crescut cu 20%. Anul acesta putem să ne așteptăm la facturi mai mari, deși încă nu s-a anunțat asta.

Ministerul Finanțelor crește acciza la alcool, țigări, carburanți. De anul acesta  românii vor plăti mai mult pentru alcool, bere, țigări, benzină, motorină. Prin creșterea accizelor la aceste produse proporțional cu rata inflației, se vor mări și prețurile lor. Potrivit unui document care a fost publicat de site-ul Ministerului Finanțelor, accizele vor fi mai mari cu 3,15%.

Guvernul  a promis eliminarea supraaccizei pentru carburanți în data de 11 septembrie 2018, dar se pare că acest lucru nu s-a realizat încă. De asemenea, s-a spus că până la sfârșitul anului 2018 se va elimina această suprafiscalitate, însă nu s-a obținut niciun rezultat în acest sens.

În 2019 salariile vor crește cu încă 25%. Procentul este mic, deci creșterea salariului minim pe economie este de fapt o creștere a impozitării pe muncă. Se dorește aducerea de bani la buget, dar nu se ține cont de populație, pentru că această creștere este prea mică comparativ cu inflația.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro