Creșterea economică este susținută de consum

3998
 

Consumul românilor, din fiecare gospodărie în parte, a susţinut economia în primul trimestru al acestui an. Avem o creştere economică de 4 la sută în prima parte a lui 2018, dar în acelaşi timp o scădere considerabilă a exporturilor.

‘’Foarte multe bunuri cumpărate de noi sunt produse prin import, sunt produse în alte state, sunt importate în România, sunt revândute rapid, tva-ul ajunge destul de repede la buget, cu excepţia celor care fac evaziune. Şi, nu putem spune că nu se simte şi în viaţa de zi cu zi. Unele persoane o duc mai bine. Probabil că nu toţi. ‘’, spune Adrian Benţa, consultant fiscal.

Specialiştii spun că anul acesta va fi în continuare un an bun pentru economie. În tot acest timp, piaţa muncii din România este dezechilibrată. Şcolile, spun specialiştii în domeniu, ar trebui să se adapteze cerinţelor pieţei muncii.

‘’Este important să ştie ce-şi doresc angajatorii. Dacă comunităţile de business, fac cunoscut mai mult către sistemul de educaţie aceste lucruri le va fi mai simplu.’’ , explică şi Gabriel Chiciorean, specialist în cariere.

Românilor le este mai greu să-şi găsească un loc de muncă în mediile industriale, pe când în domeniul horeca este o nevoie neacoperită de personal şi asta pentru că tinerii pleacă să lucreze în străinătate, acolo unde salariile sunt mult mai atractive.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro