Creierul femeii, mai tânăr decât cel al bărbatului? Sau invers?

6759
 

Un grup alcătuit din 84 de bărbaţi şi 121 de femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 80 de ani, a fost supus unor tomografii cu emisie de pozitroni, ce au permis evaluarea fluxului de glucoză şi oxigen din creier, conform unui studiu realizat în SUA.

Creierul are nevoie de glucoză, substanţă utilizată pe post de combustibil. Modul în care creierul metabolizează glucoza dezvăluie informaţii importante despre vârsta metabolică a acestui organ.

Creierele femeilor participante la studiu s-au dovedit a fi mai tinere din punct de vedere metabolic prin comparaţie cu cele ale subiecţilor de sex masculin, potrivit rezultatelor publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Creierul femeilor este cu aproape patru ani mai tânăr în comparaţie cu etatea, în timp ce în cazul bărbaţilor creierul este cu peste doi ani mai în vârstă faţă de vârsta cronologică, conform unui studiu realizat în Statele Unite, citat de agenţia DPA.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro