Companiile investesc între 50-90 euro/angajat participant în programe de wellbeing

Lider pe piața programelor de dezvoltare organizațională din România, Creative & Bright dezvăluie faptul că marile companii preferă programe de wellbeing. Ba mai mult, acestea chiar sunt dispuse să investească, în medie, între 50 și 90 euro pe angajat participant.

De cele mai multe ori, companiile optează pentru programe axate pe sănătate fizică, psihico-emoțională și hobby-uri cu o durată de maxim două săptămâni, în special în intervalul orar 16.00 – 18.00. De asemenea, există și companii care aleg să implementeze în rândul angajaților programe mai ample, care au o cultură de welness.

Conform prwave, un program corect de wellbeing nu ține cont de generații, ci de nevoile psihologice ale angajaților.

“Noi începem programele de wellbeing cu o diagnoză bazată pe Process Communication Model (PCM), care durează aproximativ 2 săptămâni. Identificăm nevoile psihologice ale angajaților, analizăm mixul de generații, de gen, aria de business și apoi, în funcție de profil, facem un mix de acțiuni pe patru axe cheie – sănătate fizică, sănătate psiho-emoțională, sănătate socială și hobby. Companiile în care implementam proiecte de wellbeing fac diferența în piață printr-un grad de retenție mai ridicat, o atractivitate mai mare pentru potențialii angajați, dar și o deschidere mai mare și flexibilitate din partea angajaților curenți”, explică Dana Tudor Tănase, director general Creative & Bright.

Conform Creative&Bright, cei mai mari jucători care investesc în wellbeing sunt companiile din IT&C, Banking, Big4, precum și companii cu cifre de afaceri de peste 50 milioane de euro și cu un număr între 250 și 10.000 de angajați.

“În companiile foarte mari, alături de CEO, COO, CMO, a luat naștere un nou rol, acela de CWO – Chief Wellbeing Officer. În România, facem pași timizi, însă constanți, către proiecte coerente de wellbeing. În ultimii ani s-a evoluat de la un wellbeing asociat cu workshop-uri organizate de 1 și 8 martie, la programe prin care se urmărește alinierea la standardele internaționale, creșterea gradului de retenție al angajaților, sau creșterea productivității.

Creative & Bright implementează acțiuni variate de wellbeing cum ar fi sesiuni de masaj, sesiuni de mindfulness, fresh bar sau acțiuni de eficientizare a activității la birou, parte din proiectul «Îmi place la birou»”, a mai spus Dana Tudor Tănase.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro