Grupul petrolier francez Total a renunţat la proiectele sale de investiţii în Iran, estimate la mai multe miliarde de dolari, ca urmare a restabilirii sancţiunilor americane împotriva Iranului care afectează şi companiile din afara SUA, întrucât ele riscă represalii din partea Washingtonului în cazul în care nu se conformează acestor sancţiuniî.

Anunţul a fost făcut lde ministrul iranian al petrolului, Bijan Namdar Zanghaneh. Într-o declaraţie în faţa parlamentului de la Teheran, acesta a mai menţionat că infrastructurile iraniene de extracţie a petrolului şi gazelor naturale se află într-o stare dezastruoasă, ele necesitând investiţii pe care statul iranian nu are capacitatea să le finanţeze.

Compania Total a precizat că a ”notificat autorităţilor iraniene retragerea din contract, la terminarea termenului de 60 de zile prevăzut pentru obţinerea unei derogări din partea autorităţilor americane”. Această derogare ”nu a putut fi obţinută, în pofida sprijinului oferit de autorităţile franceze şi europene”, explică grupul petrolier francez.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro