Clinica Ensar Duman – excelență în sănătate, îngrijire și frumusețe

Consilier medical în probleme de medicină generală, chirurgie estetică și tratamente de reconstrucții capilare, Ensar Duman a deschis de curând prima sa clinică medicală, în București.

Despre proiectul ambițios, procedurile și tratamentele realizate la Clinica Ensar Duman am vorbit direct cu inițiatorul, cu Ensar Duman, cel care l-a gândit și a muncit necontenit până și-a împlinit visul.

Reporter: A trecut un an de când nu am vorbit, iar de atunci au avut loc schimbări majore pe plan profesional în viața dumneavoastră.

Ensar Duman: Despre asta este vorba în meseria mea, mai multe fapte și mai puține vorbe. Da, la începutul acestui an am deschis Clinica Ensar Duman – excelență în sănătate, îngrijire și frumusețe. Ideea clinicii a apărut în urmă cu câțiva ani și a pornit de la pacienții mei care au testat serviciile medicale din spitalele și clinicile din Turcia și mi-au spus că și-ar dori să continue tratamentele începute acolo, aici, în România. Bun, ideea se născuse. De aici încolo a fost însă multă muncă, ambiție, dorință și perseverență. Mai ales perseverență, pentru că obstacole au tot apărut pe parcurs.

Reporter: Este dificil să demarezi un proiect de acest fel în România? Este nevoie de avize, aparatură și aprobări?

Ensar Duman: Este destul de dificil, totul este să nu te dai bătut. Cred că mai bine de jumătate de an, eu am făcut naveta Turcia-România și Marea Britanie – România, la clinicile care ofereau serviciile care mă interesau. A trebuit să învăț, să mă perfecționez și să urmez, inclusiv eu, cursuri de instruire despre procedurile de reconstrucție capilară, respectiv Tratamentul cu laser pentru creșterea părului. Când totul a fost pregătit, am găsit locația potrivită pentru Clinica Ensar Duman, în Șoseaua Nordului nr 52 și am început amenajările. Practic, în perioada respectivă lucram pe 3-4 fronturi, inclusiv la acte și formarea echipei mele. Aveam echipa medicală de bază, cea cu care lucram de mulți ani pe partea de turism medical, medicină generală și chirurgie estetică, dar aveam nevoie în continuare de personal. Am găsit oamenii potriviți și i-am trimis la specializări în Anglia și Turcia. Apoi, în decurs de câteva luni, am adus la București specialiști străini care să susțină traininguri pentru ei. Inaugurarea clinicii Ensar Duman a avut loc în urmă cu 11 luni, în ianuarie, în prima zi de lucru din 2019.

Reporter: Ce servicii oferiți la clinică și ce proceduri ați adus din Turcia și Marea Britanie?

Ensar Duman: Vorbim despre două tipuri diferite de servicii: Tratamentele revoluționare capilare, faciale și corporale pentru frumusețe, sănătate și îngrijire și servicii de consiliere medicală în probleme de Medicină Generală, Chirurgie Metabolică, Fertilizare in Vitro și Chirurgie Estetică. Acestea din urmă se realizează prin intermediul Clinicii Ensar Duman în spitalele noastre partenere din Turcia. Avem parteneriate cu 12 spitale și clinici mari din Turcia.

Reporter: Vorbiți-ne despre Tratamentul cu laser pentru creșterea părului. Clinica Ensar Duman este unicul centru medical din România care oferă servicii de regenerare capilară prin metoda laserului?

Ensar Duman: Da, suntem deschizători de drumuri. Acest fapt ne onorează și ne stimulează, mai ales că interesul pentru tratamentul cu laser pentru creșterea părului este la nivel național. Avem pacienți din toată țara care se deplasează la București, o dată pe săptămână, special pentru a veni la noi la tratamentul cu laser pentru creșterea părului.

Reporter: În ce constă acest tratament cu rezultate intens lăudate?

Ensar Duman: Tratamentul cu laser pentru creșterea părului, denumit Low Level Laser Therapy LLLT este o procedură lipsită de efecte adverse, realizat printr-o tehnică modernă. Laserul acționează la rădăcina firului de păr, pe care o repară, fapt ce declanșează o schimbare majoră la nivelul structurii și rezistenței firelor. Laserul stimulează țesuturile și duce la creșterea activității celulare în zona scalpului. El acționează prin eliminarea metaboliților toxici pentru păr, formați la rădăcină și reduce inflamația din jurul foliculilor de păr. Practic, laserul redă sănătatea firelor de păr de la rădăcină și până la vârfuri, fără a se apela la medicamente sau intervenții chirurgicale. Acest fapt le permite foliculilor să asimileze substanțe nutritive importante pentru regenerarea, sănătatea și creșterea normală a firelor de păr.

Procedura este simplă, nedureroasă și nu presupune folosirea acelor. Există trei etape propriu-zise ale sedinței de tratament: folosirea Derma Roller-ului cu ajutorul căruia se realizează o stimulare eficientă a scalpului. Prin masarea energică, porii se deschid și sunt pregătiți pentru tratament. Ulterior, începe ședința propriu-zisă de terapie, iar la final, în funcție de schema personalizată de tratament, masarea scalpului cu soluțiile și substanțele prescrise în schema de tratament. Se recomandă realizarea a două ședințe pe săptămână, de câte 20 de minute fiecare sau una pe săptămână, de 40 de minute. Tratamentul are o durată de 6 luni, 48 de ședințe de tratament, respectiv 24 pentru cei care vin o singură dată pe săptămână la noi.

Reporter: Tratamentul cu laser pentru creșterea părului este potrivit oricui?

Ensar Duman: Din păcate, nu. Există pacienți cu alopecie cronică a căror rădăcini nu mai produc fire de păr în zona creștetului sau la baza frunții. Acestora le recomandăm transplantul de păr, procedură de reconstrucție capilară pe care o realizăm în Turcia.

O altă terapie pentru regenerarea părului, care se realizează la Clinica Ensar Duman este terapia PRP Platelet-Rich Plasma sau „Plasma bogată în trombocite”, procedură cosmetică modernă de regenerare a țesutului. Procedura presupune recoltarea de sânge de la pacient și procesarea sa într-un sistem standardizat, o centrifugă, care va separa trombocitele de plasmă, globulele roșii și leucocitele. Ulterior, PRP-ul se injectează în zonele afectate. Și această metodă dă rezultate. Practic, la Clinica Ensar Duman avem trei terapii diferite pentru reconstrucția capilară – tratamentul cu laser, PRP-ul sau transplantul de păr.

Reporter: Ce alte servicii pot să găsească pacienții la clinica dumneavoastră?

Ensar Duman: Ozonoterapia, îmbogățirea sângelui și implicit a celulelor cu un amestec de ozon și oxigen. Ozonoterapia distruge bacteriile și fungii și este mai puternică de 100 de ori decât orice alt dezinfectant cunoscut. Prin această terapie crește imunitatea și se îmbunătățește starea de bine a întregului organism. Ozonoterapia are trei subcategorii – Autohemoterapia majoră, Insuflațiile și Infiltrațiile. Fiecare dintre aceste categorii acoperă un spectru larg de afecțiuni, de la afecțiuni ginecologice și imunitate scăzută, până la artroze, acnee și afecțiuni dermatologice.

Apoi, aveam Mezoterapia – procedura cu ajutorul căreie sunt introduse în piele ingrediente active, care remediază diferite afecțiuni dermatologice și are efect de rejuvenare a pielii.

Tot pentru ten și estomparea semnelor îmbătrânirii recomandăm Mezoliftingul facial. Tratament cosmetic minim invaziv, mezoliftingul are efect de încetinire a procesul de îmbătrânire, eliminarea ridurile și redobândirea fermității pielii feței și a gâtului.

Un alt tratament realizat la noi este Peelingul chimic, metoda de reîntinerire facială care presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unor substanțe chimice.

Avem Hydrafacial, un tratament cu rezultate excelente, cel mai avansat tratament non-laser de curățare și tonifiere a țesutului cutanat. Tratamentul se realizează prin hidrodermoabraziune, procedură efectuată cu aparatura specializată care realizează etapele tratamentului facial,  curățare, exfoliere, extragere, hidratare și hrănirea pielii. Complex de la început până la sfârșit, Hydrafacial are avantajul că nu lasă semne, iritații și poate să fie folosit chiar și cu câteva ore înaintea unui eveniment important.

Totodată, realizăm și Lifting Non-Chirurgical. Procedura se adresează pacienților care prezintă un ten îmbătrânit prematur sau celor care doresc să șteargă semnele trecerii timpului fără a apela la chirurgia estetică.

Reporter: Dumneavostră ați testat aceste tratamente?

Ensar Duman: Bineînțeles! Am testat aproape toate serviciile realizate la noi, inclusiv Ozonoterapia, Hydrafacial sau Epilarea definitivă cu laser. La clinica noastră, epilarea se realizează cu Soprano Ice Platinum, cel mai performant sistem de înlăturarea a părului nedorit. Tehnologia este potrivită tuturor tipurilor de ten, chiar și celor închise la culoare sau foarte deschise.

Interesant este faptul că există un interes foarte mare din partea bărbaților pentru toate aceste proceduri, fie ele faciale, de creșterea energiei și a stării de bine a organismului, de epilare definitivă sau tratamente faciale.

Și tot la Clinica Ensar Duman oferim în continuare servicii de consiliere medicală în probleme de medicină generală și chirurgie estetică, în vederea realizării de tratamente, expertize și intervenții chirurgicale în Turcia.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro