Cine influențează prețul petrolului la nivel global?

1004
 

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol, a avut cu siguranță o cotă critică de-a lungul multor ani.

Președintele Trump a acuzat recent grupul că “a distrus restul lumii” și menține prețurile petrolului “în mod artificial ridicate”.

Organizația a fost uneori acuzată de faptul că a ținut lumea la răscumpărare – în special la mijlocul anilor 1970, când a tăiat consumabilele și a triplat prețul.

Grupul dorește să stabilizeze sau să majoreze prețurile la țiței, care s-au redus brusc la începutul lunii octombrie.

Principalul instrument pe care îl are este de a-și gestiona propriile niveluri de producție – fie prin tăiere, dacă dorește creșterea prețurilor, fie creșterea livrărilor în cazul în care dorește ca acestea să scadă, cel puțin până la un punct care nu ar determina colapsul prețurilor.

Două țări sunt deosebit de importante în moduri diferite: Rusia și Statele Unite. Rusia a contribuit la eforturile curente din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol de a mări prețurile.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro