Cine este cel mai bun și cel mai rău din Europa?

Europa
Europa

Grecia a fost statul membru al Uniunii Europene care a înregistrat cea mai mare scădere în clasamentul anual ce măsoară percepția corupției în întreaga lume. A scăzut cu trei puncte într-un an și este una dintre cele cinci țări din bloc considerată a fi mai coruptă.

Clasamentul Transparency International a enumerat Bulgaria drept țara UE în care corupția este simțită cel mai mult.

La celălalt capăt al scalei, Danemarca, Finlanda și Suedia au fost considerate cele mai puțin corupte, deși toți au pierdut puncte de acum cinci ani.

„Cu multe instituții democratice amenințate în întreaga lume – adesea de lideri cu tendințe autoritare sau populiste – trebuie să facem mai mult pentru a consolida controalele și echilibrul și pentru a proteja drepturile cetățenilor”, a declarat Patricia Moreira.

„Corupția se îndepărtează de democrație pentru a produce un ciclu vicios, unde corupția subminează instituțiile democratice și, la rândul ei, instituțiile slabe sunt mai puțin capabile să controleze corupția”

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro