China ”produce” doi miliardari pe săptămână

China produce miliardari pe bandă rulantă. În 2017 această țară a dat lumii, în medie, câte doi miliardari pe săptămână, anunță un studiu al băncii elvețiene UBS și al auditorilor de la PwC (PricewaterhouseCooper). Astfel, China a devenit țara unde afaceriștii au cea mai mare șansă de a deveni miliardari. E adevărat, și reversul medaliei este lege în aceeași Chină. Într-un an, 51 de miliardari au devenit milionari, ceea ce arată riscurile de a fi om de afaceri în China.

„De-a lungul ultimilor 10 ani, miliardarii chinezi au pus bazele unor companii de anvergură mondială și un succes pe măsură”, spune Josef Stadler, șeful diviziei de investiții de top  al UBS Global Management.

„Dar acesta este numai începutul. Numărul populației chineze, tehnologiile inovative și creșterea productivității, combinate cu sprijinul colosal al statului oferă niște oportunități deosebite nu numai pentru a construi afaceri de mare succes, dar și pentru a crește nivelul de trai de acolo”, spune același Josef Stadle.

UBS și PwC spun că deja există mai mulți miliardari în Asia decât în SUA. Și dacă trendul se menține, și acesta nu pare deloc amenințat, miliardarii asiatici vor fi mai bogați decât cei americani în numai trei ani.

În 2016, existau numai 16 miliardari chinezi, iar astăzi, unul din cinci miliardari provine din … China.

De asemenea, se spune că 97% dintre miliardarii chinezi și-au creat singuri averile în sectoarele economice precum tehnologia și comerțul cu amănuntul.

Apropo de SUA, ritmul de ”producere” de miliardari a scăzut semnificativ. În 2017, SUA a ”produs” 53 de noi miliardari, în timp ce, cu un an înainte, fuseseră ”produși” 87 de miliardari.

 

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro