China eclipsează cea mai mare piață de retail din lume

483
 

America ar putea să-și piardă coroana de cel mai important jucător pe piața de retail. China are șanse ca până la sfârșitul anului să depășească SUA.

Vânzările cu amănuntul ale Chinei în 2019 vor crește cu 7,5%, până la 5,6 miliarde de dolari, în timp ce vânzările din SUA vor crește cu 3,3%, până la 5,5 miliarde de dolari, potrivit companiei de cercetare de piață.

Consumatorii americani și chinezi au niște obiceiuri de cumpărături diferite, comerțul electronic reprezentând o cotă mult mai mare de vânzări în China decât în SUA.

În China, vânzările online au crescut cu peste 30% anul acesta la aproape 2 trilioane de dolari, sau aproximativ 35% din achizițiile chinezești de vânzare cu amănuntul. Până la sfârșitul anului 2019, China va reprezenta 56% din totalul vânzărilor online cu amănuntul la nivel global.

Alibaba, versiunea chineză a lui Amazon, este cel mai mare comerciant online din Republica Populară cu o cotă de 53,3%, deși jucători mai mici, inclusiv platforma de comerț socială a lui Pinduoduo, se apropie.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro