Cele mai ieftine orașe din lume

An de an, studiul numit Mapping the World’s Prices stabilește care sunt Cele mai ieftine orașe din lume. În 2018, cele mai ieftine orașe se găsesc în țările emergente.

Și de aceea este de folos ca fiecare călător, înainte să afle costurile pe propria piele, să studieze un pic acest Mapping the World’s Prices, cu atât mai mult cu cât studiul este realizat de Deutsche Bank. Aici poți găsi exemple de prețuri din cel puțin 50 de orașe ale lumii.

Astfel, studiul de anul acesta ne spune că, din punct de vedere al cazării, cele mai ieftine orașe se găsesc în Asia. În Bangalore, New Delhi și Kuala Lumpur poți închiria un apartament de două camere, într-un cartier plin de expați, cu numai 500 de euro pe lună, lucru imposibil de obținut în Hong Kong, San Francisco, New York sau Paris, acestea fiind orașele cele mai scumpe din clasament.

Din punct de vedere al transportului public, în Bombay și New Delhi,te poți deplasa cu puțini bani: în medie 20 de euro pe lună, spre deosebire de Londra și Dublin, unde ai nevoie de minimum 120 de euro pe lună numai pentru metrou și autobuz, fără nicio speranță să poți folosi un taxi.

Cei mai sportivi dintre călători vor fi foarte fericiți în Bangalore, Wellington, New Delhi, Varșovia sau Manila. Unde, în medie, un abonament lunar la o sală de forță este 35 de euro. Aceleași servicii se pot obține în  Tokyo, Dubaï, Hong Kong ți Singapore pentru mai mult de 90 de euro.

De altfel, pentru o cină în doi la un restaurat de condiție medie costă, circa 63 €, în timp ce la Manila aceeași cină nu va depăși 13 €.

Și prețul unei băuturi populare precum berea este bine de luat în calcul. În Manila, Praga sau  Johannesburg poți bea, la local, cea mai ieftină bere: circa 2 € pentru o jumătate de litru. Dacă te apucă setea în Dubaï sau Oslo vei plăti 8 € pentru o jumătate de berică.

Mai jos, iată cele mai ieftine orașe din punct de vedere al transportului în comun.

  1. Bombay (13,50 €)
  2. Jakarta (16,60 €)
  3. New Delhi (17,80 €)
  4. Mexico (19,70 €)
  5. Bangalore (21,60 €)
  6. Praga (23 €)
  7. Varșovia (26,60 €)
  8. Le Cap (26,70 €)
  9. Moscova (27,50 €)
  10. Shanghai (28,40 €)

Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro