Business-Talks călătorește alaturi de dumneavoastră printre cele mai frumoase castele din Europa. De la fanteziile regelui nebun din Neuschwanstein până în Valea Loarei și în pădurile din Transilvania vă recomandăm 14 castele europene parcă rupte din poveste.
1 Castelul Neuschwanstein (Germania)
Regele nebun Ludovic al II-lea al Bavariei, a ordonat construirea, în 1866, a Castelului Neuschwanstein, cu scopul de a se refugia în el atunci când avea nevoie de liniște. La șapte săptămâni după moartea sa, în 1886, acesta a fost deschis publicului. Această fantezie romantică situată în Alpii bavarezi, versiune idealizată a unui castel medieval german, întrunește multe elemente moderne: încălzire centrală, lumină electrică, apă caldă și rece, și chiar o linie telefonică. Este cea mai fotografiată clădire din Germania și primește 1,4 milioane de vizitatori pe an.
2 Castelul Chenonceau (Franța)
Chenonceau este cunoscut ca și Castelul Doamnelor, deoarece a fost construit de Katherine Briçonnet în 1513 peste un vechi castel renascentist al secolului al XI-lea (din care a rămas doar turnul marchizului). Înfrumusețat de către Diana de Poitiers și Catherine de Médicis, păstrat în timpul Revoluției Franceze de către proprietarul său, Madame Dupin, și restaurat de doamna Pelouze la sfârșitul secolului al XIX-lea, castelul se ridică în Valea Loarei, în albia râului Cher, cu grădinile sale splendide.
3 Castelul Bran (România)
Castelul Bran este o cetate medievală lângă Brașov, la granița dintre Transilvania și Țara Românească, în România. Este mai mult decât probabil că figura istorică reală, Vlad III Draculea, nu a pășit niciodată pe acest castel, a cărui structură actuală a fost comandată de regele Ludovic I al Ungariei în 1377. Vlad Țepeș a locuit în castelul Poenari , în centrul-sud al țării, ale cărei ruine se află pe vârful unei stânci și pot fi, de asemenea, vizitate.
4 Alcázar de Segovia (Spania)
Palatul de basm în versiunea castiliană, adică austeră este unul dintre cele care au inspirat castelul White of Snow din Walt Disney. Alcázar de Segovia, din secolul al XII-lea, a fost o cetate, un palat regal, o închisoare de stat, un Colegiu Regal de Artilerie și o Arhivă Militară Istorică. A devenit unul dintre dintre cele mai somptuoase palate-castele ale secolului al XV-lea. Aici a fost proclamată Regina Isabel, în 1474, iar în capelă a avut loc masa de veghe dintre Filip al II-lea și Ana de Austria, în 1570.
5 Castelul Chillon (Elveția)
Construcția constă în 25 de clădiri și trei curți protejate de două inele de ziduri defensive. Castelul Chillon, ridicat pe o stâncă care intră în lacul de la Geneva a fost reședinta contelui din Savoy între secolele XII și al XVI-lea. În prezent, este una dintre cele mai vizitate clădiri istorice din Elveția (350.000 de persoane pe an conform autorităților lor turistice). De la sfârșitul secolului al XVIII-lea a atras pictori, cum ar fi Delacroix, Turner sau Courbet, dar și scriitori precum Victor Hugo, Alexandre Dumas, Gustave Flaubert sau Lord Byron.
5 Castelul din Trakai (Lituania)
Legenda spune despre castelul din Trakai, orașul lacului, capitala istorică a Lituaniei, că a fost construit dintr-un moft al soției lui Duke Kestutis care voia să locuiască în apropierea apei. Pentru a îi face pe plac, ducele a ordonat, la mijlocul secolului al XIV-lea, să construiască această clădire gotică pe o peninsulă înconjurată de lacuri, conectate printr-un canal de 12 kilometri. Camere, galerii, vitralii, fresce, pasaje secrete și un pod de lemn de 300 de metri lungime definesc castelul. În secolul al XVI-lea, construcția a devenit o închisoare pentru nobili; în 1962, restaurat, a devenit parte a Muzeului de Istorie din Trakai. Deseori găzduiește turnee medievale, concerte și târguri de artizanat.
6 Castelul Egeskov (Danemarca)
Considerat unul dintre castelele renascentiste (structura sa actuală datează din secolul al XVI-lea) înconjurat de apă, Egeskov se află pe insula daneză Funen, la sud de Odense. Face parte dintr-un complex turistic cu diferite muzee: mașini antice, motociclete vechi, căruțe trase de cai, vehicule de zbor, mașini de pompieri și alte vehicule de urgență ale mărcii daneze Falck. Contele Michael și contesea Margrethe Ahlefeldt-Laurvig-Bille, actualii proprietari, au rezervat o zonă pentru uz privat. Restul este deschis publicului.
7 Castelul Hohenwerfen (Austria)
Această cetate medievală se află pe un deal deasupra satului Werfen, în valea Salzach, la aproximativ 40 de kilometri sud de Salzburg, Austria. Este asemeni unui cuib de vulturi din secolul al unsprezecelea. Castelul Hohenwerfen a fost reședință, bază militară și chiar tabără de antrenament pentru poliția rurală austriacă până în 1987.
8 Castelul Ashford (Irlanda)
Cel mai vechi castel din Irlanda (construit în 1228) este astăzi un hotel luxos de cinci stele. Proprietatea a trăit două extinderi victoriene și a crescut cu 110 kilometrii pătrați datorită lui Sir Benjamin Lee Guinness. Situat lângă Cong, County Mayo, pe malul lacului Corrib, hotelul a avut oaspeți renumiți de-a lungul istoriei sale, cum ar fi regele George V și regina Maria, John Lennon, Oscar Wilde, președintele american Ronald Reagan, John Wayne, Brad Pitt, prinții Rainier și Grace of Monaco.
9 Castelul Eltz (Germania)
Este o construcție medievală cu extensii de stil romantic și gotic. A devenit una dintre atracțiile principale ale statului Renania-Palatinat (Germania). Castelul Eltz se află între dealuri, pe o stâncă de 70 de metri deasupra apelor râului Moselle și aparține unei comunități de moștenitori. Complexele de clădiri aparținând familiilor Rübenach și Rodendorf sunt deschise publicului, în timp ce filiala Kempenich ocupă premisele sale.
10 Castelul Frederiksborg (Danemarca)
Considerat cel mai mare exemplu al Renașterii daneze, castelul Frederiksborgk a fost construit în Hillerod, orașul din Zeelanda de Nord, între secolele XVI și XVII, pe când monarhia daneză era în floare. Cel mai mare palat din Scandinavia se află pe trei insulițe ale lacului Castelului (Slotsso) și găzduiește un muzeu național de istorie care ocupă 80 de camere și a fost fondat datorită lui JC Jacobsen, proprietarul fabricii de bere Carlsberg, care a plătit pentru restaurare după ce a suferit un incendiu în 1859. În centrul curții exterioare se află fântâna lui Neptun, construită încă de la începutul secolului al XVII-lea. În jurul castelului se află o grădină barocă foarte bine întreținută.
11 Castelul Hohenzollern (Germania)
Castelul Hohenzollern situat pe vârful muntelui omonim, la 50 de kilometri sud de Stuttgart (Germania) este suma finală a trei castele.
12 Castelul Peles (România)
Sinaia, orașul din Carpații României este cunoscut și pentru celebrul castel Peleș construit încă din secolul al XIX-lea. Acesta este un palat care îmbină stilul neo-renascentist cu neo-gotic și german. De altfel, construcția a fost o demonstrație a puterii regelui Carol I care a realizat o adevărată operă de artă.
13 Castelul Torrechiara (Italia)
În 1448, Pier Maria Rossi II, contele de San Secondo, a ordonat construirea Castelului Torrechiara între dealuri, la aproximativ 18 kilometri de Parma, cu dubla misiune de a fi un palat puternic defensiv. Acesta combină elementele medievale cu Renașterea italiană și este considerat ca fiind unul dintre cele mai bine conservate castele din Italia. A fost conacul amantei contelui, Bianca Pellgrini, iar camera ei fusese decorată cu picturi erotice. Aici au fost filmate câteva secvențe ale filmului „Lady Halcón” (1985), realizate de Michelle Pfeiffer.
14 Castelul Hochosterwitz (Austria)
Castelul Hochosterwitz este cea mai emblematică clădire istorică din statul federal din Carintia, în sudul Austriei. Este situat în partea de sus a unei stânci abrupte. Înregistrările istorice ale acestui bastion datează din secolul al IX-lea. Turiștii pot vizita minunata locație din aprilie și până în octombrie. De asemenea, în incinta castelului se organizează evenimente precum ateliere de pictură, expoziții de fotografii, turnee medievale și concerte.
Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro