Pentru că tot vine weekend-ul, Business Talks vă prezintă 8 din cele mai frumoase poduri din lume.
1. Golden Gate Bridge: San Francisco, Statele Unite

Podul Golden Gate (Golden Gate Bridge), a fost inugurat la 27 mai 1937. În prima zi a dării în folosință podul a fost deschis numai pietonilor, în acea zi, numită „Ziua Pietonilor”, fiind traversat de 200.000 de persoane. Podul, care are o lungime totală de 2.737 m, a devenit celebru prin faptul că a fost prima construcție uriașă suspendată la peste 150 m deasupra nivelului apei, fiind în același timp un exemplu strălucit al stilului arhitectural „Art Deco” târziu din Statele Unite. A devenit repede un simbol marcant al orașului San Francisco, fiind adesea identificat cu spiritul liberal al acestui influent oraș californian.
2. Brooklyn Bridge: New York, Statele Unite

Podul Brooklyn este unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite. Finalizat în 1883, leagă cartierele Manhattan si Brooklyn din New York City, traversând East River. Având 1.825 m lungime, a fost cel mai lung pod suspendat din lume de la deschiderea sa și până în 1903, și primul pod suspendat pe cabluri din sârmă de oțel.
3. Tower Bridge: Londra, Anglia

Tower Bridge este un pod peste Tamisa situat în Londra. Podul a fost construit între anii 1888 – 1894 și leagă partea de sud cu nordul orașului. Lungimea totală a podului este de 244 m, înălțimea pilierilor atinge 65 m. Tower Bridge a fost proiectat în stilul neogotic de Horace Jones. Pe malul de nord al Tamisei se află Turnul Londrei (Tower of London) și Saint Katharine Docks. Pe malul de sud se găsește City Hall. Frecvent turiștii confundă Tower Bridge cu Podul Londrei (London Bridge), care este podul următor pe direcția sensului de curgere a Tamisei.
4. Podul Lupu: Shanghai, China

Podul Lupu este al doilea pod arcă după lungime din lume, după Chaotianmen și, totodată, primul de acest tip, de oțel. Lungimea totală a construcției este de 3,9 km. Podul a fost proiectat și construit pentru a de contorsiona rutele de transport și conectarea cu noul cartier de afaceri, Pudong din Shanghai, China. În octombrie 2000, a început construcția sa. Drumul care traversează podul este construit din două arcuri pereche curbate. Podul are 16 șiruri, înșirate între bazele celor două arci, fapt cauzat de malurile moi ale solului râului Huangpu. Podul a fost deschis la 28 iunie 2003.
5. Viaductul Millau: Valea Tarn, Franța

Viaductul Millau este un pod rutier hobanat (pe cabluri) ce trece peste Valea Tarn, în departamentul Aveyron, în Franța. Podul asigură continuitatea autostrăzilor A75 și A71 între Paris și Béziers. Acest pod, inaugurat oficial pe 14 decembrie 2004.
6. Podul Vasco da Gama: Lisabona, Portugalia

Podul Vasco da Gama traversează râul Tagus în apropierea Lisabonei, în Portugalia. Este cel mai lung pod din Europa, cu o lungime totală de 17.200 de metri; podul traversează estuarul râului Tagus legând orașele Sacavém și Montijo. A fost numit în cinstea exploratorului Vasco da Gama.
- A fost proiectat să reziste unui cutremur de 4,5 ori mai puternic decât cutremurul care a lovit Lisabona în 1755 (estimat la 8,7 pe scara Richter).
- Poate rezista unei viteze a vântului de 250 km/h.
- Stâlpii de susținere îngropați cel mai adânc, de 2,2 și 1.7 metri diametru, ajung la o adâncime de 85 de metri sub nivelul mării.
- Din cauza lungimii sale, a fost nevoie să se ia în calcul și sfericitatea Pământului pentru a așeza corect stâlpii (altfel ar fi apărut o diferență de 80 de centimetri la capătul podului).
Lățimea podului este de 30 de metri, iar deschiderea principală de 450 de metri. - Construirea podului a început în 1995 și traficul rutier a început pe 29 martie, 1998, după doar 18 luni și chiar înaintea Expo 98, un târg mondial, la 500 de ani de la descoperirea de către Vasco da Gama a căii maritime dintre Europa și India.
7. Sydney Harbour Bridge: Sydney, Australia

Harbour Bridge traversează Portul Sydney. Prin acesta pot trece pietoni, mașini, bicicliști și tramvaie. Podul este poreclit „Umerașul” din cauza design-ului său pe bază de arc. A fost inaugurat 19 martie 1932, la 9 ani după începerea construcției, pe 28 iulie 1923. Are o lungime de 1 469 m, lățime de 49 m și o înălțime de 134 m.
8. Ponte Vecchio, Florența, Italia

„Ponte Vecchio” este cel mai vechi pod din Florența, situat în partea inferioară a fluviului Arno. Se află pe locul în care au existat cel puțin trei poduri anterior: unul în epoca romană, unul care s-a dărâmat în 1117, și unul care fost distrus de inundațiile fluviului Arno în 1333.
Podul a fost construit de Neri di Fioravante (1345). Are o structură solidă cu trei arcade. Se caracterizează prin casele mici care sunt aliniate pe ambele părți ale podului. În secolul XIV aceste clădiri au avut o arhitectură compactă, dar pe măsura trecerii timpului au intervenit schimbări care au condus la imaginea pitorească din zilele noastre.
Sursa: wikipedia
Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro