Cei mai puternici masoni ai tuturor timpurilor

Numărând nu mai puțin de 6 milioane de membrii și cu o vechime de cinci secole, masonii reușesc să păstreze o societate secretă.

Lista persoanelor care fac parte din acest club distins este printre singurele lucruri publice ale grupării. De-a lungul timpului, unii dintre cei mai puternici oameni ai lumii au făcut parte din masonerie.

George Washington a avut o relație puternică cu masonii. A primit rangul de Mason Principal la un an după inițiere (1752).

Mozart – compozitorul austriac era fiu de mason liber, iar de-a lungul carierei sale în masonerie a compus 600 de piese muzicale. Mozart a fost inițiat în 1784.

Benjamin Franklin a devenit membru al Lojei Saint John (din Philadelphia) la scurt timp după ce și-a înființat propriul club – The Leathern Apron Club. Franklin a fost inițiat în masonerie în 1730.

Simon Bolivar a fost un mason aparținând Lojei Lautaro (Spania). Marele luptător a fost inițiat în 1803.

Mark Twain s-a alăturat masonilor în 1861 și a devenit un Mason Principal la scurt timp după inițiere. A fost la un momendat suspendat din funcție din cauză că nu și-a plătit dările către club. A ieșit din club în 1867, dar a frecventat altă Lojă în anul ce-a urmat.

Winston Churchill a contribuit toată viața la masonerie, acesta fiind un membru al Lojei Studholme Mason nr 1591 (Anglia). A demisionat din Lojă în 1912, dar a continuat să contribuie financiar în susținerea clubului. Churchill a fost inițiat în 1901.

Edgar Hoover, creatorul FBI-ului a devenit mason înainte de împlinirea vârstei de 25 de ani. În 1965, a primit Marea Cruce de Onoare, cea mai mare recunoaștere acordată de Ritul Scoțian.

Mustafa Kemal Ataturk a fost înconjurat de masoni pe durata întregii sale cariere. În timpul răboiului pentru independență, șase din cei șapte ofițeri ai staff-ului său erau masoni. A fost inițiat în 1907.

Silvio Berlusconi a făcut parte din Loja Propaganda Due, o grupare de persoane puternice ce avea ca scop să schimbe guvernul italian către un regim mai autoritar. Loja a fost desființată în 1981.

Franklin Roosevelt a fost membru de onoare al Ordinului DeMolay. Ceremonia de inițiere a avut loc la Casa Albă, în 1911.

Alte nume mari ale Masoneriei sunt : Nat King Cole, Samuel Colt, Shaquille O’Neal, Oscar Wilde, John Wayne etc.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro