Ce stimulente primesc fermierii în 2019?

668
 

Potrivit legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară, angajatorii din aceste domenii vor primi lunar bani de la stat daca angajează tineri cu vârsta de cel mult 40 de ani.

Programul urmează să se desfășoare până în anul 2020.

Prin acesta se dorește crearea de noi locuri de muncă în domeniul agriculturii, acvaculturii și industriei alimentare. Acestea sunt obiectivele prevăzute în actul normativ și pot avea rolul evitării migrației.

Cine beneficiază de acest program ?

De prevederile legii pot beneficia angajatorii fermieri care îndeplinesc cumulativ, la data solicitării, următoarele criterii de eligibilitate:

  • sunt înregistrați conform legislației naționale în vigoare
  • desfașoară activități în domeniul agriculturii, acvaculturii și/sau industriei alimentare, dovedite cu documentul de inființare
  • nu se află în procedura de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operationala, dizolvare, lichidare sau administrare speciala, nu au activitatea suspendata ori alte situatii similare reglementate de lege
  • nu au datorii la bugetul general consolidat și la bugetele locale, atât pentru sediul social, cât și pentru toate punctele de lucru
  • se obligă să încadreze cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni, cu normă întreagă, în condițiile Legii nr. 53/2003 Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cel puțin doi tineri beneficiari ai Programului.
  • se obligă să păstreze numărul locurilor de muncă existente la data accesării Programului și numărul locurilor de muncă create prin Program.
Tinerii beneficiari ai Programului trebuie să aibă studii de specialitate. Aceștia vor primi 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniu; 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate și 500 lei pentru persoanele fără studii.

Sumele necesare pentru acoperirea sprijinului financiar se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, respectiv prin direcțiile agricole județene și/sau a municipiului București.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro