Ce se întâmplă cu bugetul României pe 2019?

1016
 

Bugetul României pe 2019 nu este încă gata și cel mai probabil va intra spre sfârșitul lunii în dezbatere publică, deși inițial s-a dat alt termen.

La finalul anului 2018 Coaliția PSD-ALDE anunțase că bugetul de stat va fi gata în luna ianuarie și va fi adoptat într-o ședință extraordinară a Parlamentului.

Tensiunea este la cote maxime în Ministerul de Finanţe, după ce primele calcule pentru proiectul de buget pe 2019 au arătat un deficit bugetar de 4,98% din PIB.

La începutul lunii decembrie ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, declara că proiectul de buget de stat este aproape gata şi urmează să intre în dezbatere în Parlament, în luna decembrie.

Senatul şi Camera Deputatilor urmau să se reuneasca în ultima decadă a lunii ianuarie, în sesiune extraordinară pentru dezbaterea proiectului bugetului de stat pe anul 2019.

Bugetul de stat al României (sau bugetul public) este un document, un plan sau o balanță în care se prevăd sumele de bani strânse la dispoziția statului, surse de proveniență a acestora precum și direcțiile lor de utilizare. Bugetul de stat, este o componentă de bază a bugetului general consolidat și a finanțelor publice în general.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro