Câte persoane decedează anual în Franța, Scoția, Italia sau Elveția, din cauza alcoolului

513
 

Consumul de alcool este responsabil pentru circa 41.000 de decese anual în Franţa, relatează AFP.

Consumul de alcool rămâne a doua cauză de deces care poate fi prevenită, după fumat, cu 7% din numărul total de decese în rândul persoanelor cu vârsta peste 15 ani în 2015.

Acest factor este mult mai important în rândul bărbaţilor, în cazul cărora alcoolul este responsabil pentru mai mult de unul din 10 decese (11%), comparativ cu 4% pentru femei.

În Scoţia, alcoolul provoacă 6,8% din decese în cazul bărbaţilor şi 3,3% în cazul femeilor; în Elveţia, 5% şi respectiv 1,4%; iar în Italia, 3% şi respectiv 2%.

Studiul se bazează pe consumul declarat de un eşantion de 20.000 de persoane, dar şi pe cifrele referitoare la vânzările de alcool.

În 2015 consumul de alcool s-a aflat la originea a 16.000 de decese provocate de cancer, a 9.900 de decese provocate de boli cardiovasculare, 6.800 de boli digestive şi 5.400 de decese din cauze externe (accidente sau suicid).

Marea majoritate a acestor decese (90%) “sunt legate de consumul a peste 53 de grame de alcool pur pe zi”, mai mult de 5 unităţi de alcool. Cu toate acestea, “chiar şi în cazul unei doze relativ moderate de mai puţin de 18 grame de alcool pur consumat pe zi, creşte riscul general” de deces, subliniază autorii articolului

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro