Anul trecut, conform EUROSTAT, în Uniunea Europeană erau aproximativ 30,4 milioane de antreprenori independeți cu vârste cuprinde între 20 și 64 de ani. Dintre aceștia, 26,9 milioane de persoane erau născute în țara natală, în timp ce 3,5 milioane erau născute în afara țării de reședință.

Conform statisticilor din totalul de 3,5 milioane de antreprenori independenți, 2,2 milioane au ales să își desfășoare afacerea în altă țara, în afara UE, iar 1,3 milioane antreprenori au ales doar să migreze către o altă destinație, dar care să fie membră UE.

În termeni relativi, ponderea persoanelor care desfășoară activități de antreprenoriat în rândul populației native a fost mai mare decât cel al migranților în străinătate (12,7% pentru migranții născuți într-un alt stat UE și 12,4% pentru migranții născuți în afara UE).

Dintre statele membre ale UE, rata cea mai mare de antreprenoriat independent atinsă de migrații născuți în afara UE s-a înregistrat în Slovacia cu 36,5%. Apoi, a urmat Republica Cehă (34,5%), Ungaria (20,3%) și Malta (19,5). De altfel, cea mai scăzută rată a migranților născuți în afara UE a fost atinsă în Suedia (8,1%), urmată de Estonia și Austria cu 8,0% și Cipru cu 7,9%.

Pentru migranții născuți într-un alt stat din UE, cea mai mare rată de antreprenoriat independent a fost înregistrată în Polonia (28,6%), urmată apoi de Malta (20,3%) și Letonia (19,5%). În schimb, cea mai scăzută rată a fost atinsă în Austria (9,0%), Cipru și Luxemburg (8,8%) și Ungaria cu 7,4%.

De altfel, rata de antreprenoriat independent în rândul persoanelor native a atins un maxim în Grecia (31,0%), Italia (22,1%) și Polonia (17,4%). În schimb, cea mai scăzută rată a fost atinsă în Ungaria (9,7%), Germania (9,4%), Suedia (8,9%), Lexemburg (8,7%) și Danemarca (7,6%).


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro