Cât costă un roboțel din România care cântă şi dansează?

340
 

Un roboțel, intitulat Nao, care este produs de o companie din Franţa special pentru interacțiuni cu copii, va fi folosit începând de azi în opt centre din Cluj-Napoca în terapia copiilor cu autism, într-un proiect în premieră naţională al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie.

Nao, care cântă, dansează şi vorbeşte în română şi engleză, este un roboțel umanoid care cântăreşte aproape 5 kg şi are o înălţime de o jumătate de metru. Simulează înfăţişarea unui copil prietenos, care să fie un prieten de joacă pentru copiii cu o dezvoltare tipică sau pentru cei care au o dezvoltare mai atipică, cum sunt şi copiii cu tulburare de spectru autist. El are o multitudine de senzori amplasaţi, are camere video cu care poate să perceapă mediul din jur, are microfoane cu care poate să înţeleagă sau să audă sunetele şi poate fi programat să recunoască ceea ce oamenii vorbesc cu el. Are şi câţiva senzori de atingere şi poate fi programat ca atunci când îl atingi pe mână, fie să ridice mâna, fie să meargă la o plimbare. Autonomia este de o jumătate de oră în condiţii de mişcare intensă, timp suficient pentru o sesiune de terapie.

Un astfel de roboţel Nao, pregătit cu toate procedurile, costă 5.000 de euro.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro