Primești bani să te muți în Locana!

1307
 

Într-o luptă pentru a-și salva comunitățile moarte, numeroase orașe mici din Italia, cum ar fi Locana, oferă stimulente pentru a încuraja străinii să se mute acolo.

În Locana în fiecare an există 40 de decese comparativ cu doar 10 nașteri. Este o imagine familiară în Italia în care, în ultimii 30 de ani, una din patru comunități mici au devenit orașe fantomatice. Există acum 139 de sate cu mai puțin de 150 de locuitori. Orașul poate fi mic, dar este bogat, datorită energiei hidroelectrice curate, pe care o vinde statului italian. Teritoriul localității Locana se întinde pe 132 de kilometri pătrați din rezervația de munte Gran Paradiso, oferind activități de aer proaspăt și activități în aer liber, cum ar fi pescuitul pe gheață, trekking, alpinism, înot, fotbal și tenis.

Locuințele pitorești alpine sunt realizate din piatră și lemn cu acoperișuri tipice cu țigle și ziduri fresce decorate cu flori. Podurile vechi traversează cursuri clare. Văile sunt dotate cu păduri de castane, capele izolate, loji abandonate, ferme de lapte, mori și mine de cupru care au nevoie de o reparație.

Primarul orașului a declarat că va plăti pentru un nou rezident până la 8500 de euro pe o perioadă de trei ani. Singurele prevederi sunt ca acesta să aibă cel puțin un copil și un venit anual minim de 6 000 EUR.

“Populația noastră a scăzut dramatic deoarece oamenii au plecat în căutarea unui loc de muncă în fabricile mari din Torino”, a declarat Mattiet pentru CNN Travel. “Școala noastră se confruntă în fiecare an cu riscul de a se opri din cauză că sunt prea puțini elevi. Nu pot permite ca acest lucru să se întâmple”, a mai adăugat primarul Mattiet.

Locana nu este singurul oraș din Piemont care are nevoie de o renaștere.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro