Casa Româno-Chineză, prezentă la întrunirea din Ungaria

3871
 

La Budapesta, în cadrul unei ceremonii speciale la care au fost prezenți delegați reprezentativi ai unor instituții și asociații de drept privat a fost semnat Acordul de cooperare și dezvoltare a prieteniei între Camera de Comerț a Districtului Rasina din Serbia, Camera de Comerț Kosice, din Slovakia, ChinaCham Hungaria, Casa Româno-Chineză filiala Harghita și Camera de Comerț din Districtul Chancheng Foshan din China.

La eveniment, ChinaCham Ungaria a fost reprezentată de Peto Erno-președinte, Camera de Comerț din Kosice de Milan Dolny-președinte, iar Filiala CRC Harghita de președintele Sandor Rus.

La oficierea documentului de colaborare au participat reprezentanții Casei Româno-Chineze, Tiberiu Halița și Călin Vlad . Au mai luat parte la eveniment Du Mei, director general al Administratiei Guvernamentale din Chancheng, Foshan, Zhang Tiewei, președintele Asociației Industriilor și Comerțului din Chancheng, Foshan, Stewen Wu, președinte CECZ, alți invitați de seamă din cele patru țări semnatare.

Evidențiem faptul că actul parafat la sfârșitul lunii septembrie reînnoiește acordul de colaborare dintre ChinaCham Ungaria și Camera Economică Ungaro-Chineză, semnat în aprilie 2012 și, totodată, prelungește acordul dintre Casa RomânoChineză și ChinaCham Hungaria, agreat de cele două părți cu șase ani în urmă. Acel Acord din 2012 s-a prelungit acum prin semnăturile directorului general al CRC, Ecaterina Vanea și a președintelui ChinaCham Hungary, Petõ Ernõ.

Cu această ocazie, la Budapesta, s-a mai semnat încă un document de colaborare și de prietenie între Casa Româno-Chineză, respectiv Filiala CRC Harghita, și Camerele de comerț prezente în capitala Ungariei. Într-o atmosferă cordială, deschisă pentru întărirea legăturilor de colaborare și cooperare, președintele ChinaCham Ungaria, Peto Erno, a avut discuții cu efecte benefice cu reprezentanții asociației noastre , privind evoluția relațiilor cu China, accentul fiind pus pe promovarea și schimburile de informatii și experiențe profesionale pe care ambele instituții le-au avut în acești ani, manifestând, totodată, interesul reciproc în cooperarea viitoare pentru o mai bună vizibilitate în vederea obținerii unor rezultate pozitive în beneficiul ambelor părți.

Scopul semnării noului Acord este de a lega prietenia și de a avea contacte cât mai strânse și durabile între părțile semnatare din Romania, Ungaria, Serbia, Slovacia și China. Este relevant faptul că în clădirea în care funcționează ChinaCham Hungary își are biroul și CECZ Central Europe Ltd.,organizatorul expoziției anuale China Smart Expo, din mai 2018, de la Budapesta, la care au participat un număr de 88 firme din România- peste 50% firme din Iași, Suceava, Pitești, București și din jud. Harghita, participare organizată de președintele CRC filiala Harghita, domnul Sandor Rus.

Toți oficialii prezenți la discuții și-au exprimat dorința de a vizita România și pentru a se întâlni și a purta discuții cu conducerea Casei Româno-Chineze de la București într-un cadru lărgit, la care să fie invitați să participe reprezentanți ai unor instituții importante. De asemenea, conducerile Camerelor de Comerț din Rasina-Serbia și Kosice-Slovacia și-au manifestat interesul pentru organizarea unor vizite reciproce , la care să participe oficiali ai asociației noastre de la centru și din teritoriu, respectiv ai camerelor din cele două țări, pentru ca să ne cunoaștem mai bine și pentru susținerea unor acțiuni comune.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro