Care sunt cele mai folosite parole de pe internet

În vremurile de astăzi, securitatea și alegerea unei parole potrivite sunt lucruri care nu mai au voie să fie neglijate datorită informațiilor ce se ascund înauntru. Însă, mulți dintre noi ne gândim că o parolă formată dintr-o combinație simplă de litere de pe tastatură sau de numere consecutive îi va ține departe pe cei curioși.

De cinci ani încoace, utilizatorii au ales parole precum „123456”, „password” și „123456789”, aceste parole fiind fruntașe și în anul 2018, potrivit SplashData.

 Realizatorii statisticilor susţin că nu mai puţin de 3% dintre utilizatori au optat pentru „123456”, fiind considerată cea mai slabă parolă.

Statisticile au fost realizate de pe urma a cinci milioane de parole „scurse” pe Internet de utilizatorii de computere, din America de Nord şi Europa de Vest în special.

Potrivit experţilor, parola ideală trebuie să contină cel puţin 10 caractere, să fie o combinaţie de litere mari şi mici, numere şi simboluri (§ $ &?) și nu este recomandat să conţină vreun cuvânt din dicţionar.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro