Canicula ne bagă la cheltuieli

3182
 

Consumul de energie electrică al ţării a crescut cu peste 15% în ultimele două zile, ca urmare a temperaturilor ridicate, însă specialiştii nu estimează că vor exista probleme legate de aprovizionare, potrivit unui comunicat al Transelectrica.

„Pe fondul temperaturilor ridicate, consumul naţional de energie electrică pe 12 iunie 2018, a înregistrat valori ridicate, astfel în intervalul 13:00-14:00 s-a atins un consum mediu de 8.058 de MW. Pentru 13 iunie 2018 consumul a fost și mai mare cu aproximativ 100 MW faţă de cel de pe 12”, spun reprezentanţii operatorului de sistem.

Spre comparaţie, în urmă cu două săptămâni, consumul în timpul zilei abia atingea 7.000 de MW.

„Nu au fost şi nu estimăm probleme, sistemul electroenergetic funcţionează în condiţii de siguranţă”, au dat asigurări oficialii Transelectrica.

Spre exemplu, în Bucureşti, consumul de miercuri a depăşit 1.300 de MW în intervalul orar 13:00-15:00.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro