Călătoriile sporesc fericirea

Mulți dintre noi obișnuiesc să își investească banii în bunuri materiale precum haine, accesorii vestimentare, încălțări sau … înțelegeți ideea. Lucruri care la prima vedere nu par atât de rele, însa, dacă ne îndreptăm atenția către ceea ce caută “investitorul”, anume fericire, situația nu mai este atât de roz.

Unul dintre motive este comparația pe care o facem între ce am cumpărat și ce a cumpărat celălalt. Exemple precum: „laptopul meu are aceleași calități ca ale lui, însă eu nu am tastatura colorată”, sunt cele care ne distrug satisfactia achiziționării bunului.

Pe de altă parte, fericirea produsă de bogăția materială este trecatoare! Însă, nu putem nega satisfacția obținută de pe urma noii achiziții. În același timp, cu toții ne putem aminti diferența primelor săptămâni alături de noul telefon comparativ celor ulterioare.
Călătoriile sporesc fericirea
Călătoriile sporesc fericirea mai mult decât cumpărăturile

Un studiu efectuat de Thomas Gilovich, profesor al Cornell University, spune: „Experiențele sunt cele care fac diferența – sunt mai personale și mai dificil de comparat cu ale celorlalți”.

Experiențele plăcute, adesea se regăsesc în călatori, unde vizita unui nou loc, timpul petrecut cu persoana dragă sau prietenii și înțelegerea unui alt fel de trai, înseamna mult mai mult decât orice fel de achiziție materială.

Același studiu arată că experiențele produc o cantitate de hormoni ai fericirii, egala cu cea produsă de cumpărături. De unde putem trage concluzia că investirea banilor în călatorii, ne poate aduce mai aproape de viața plăcută pe care ne-o dorim, comparativ cu cumpărăturile.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro