Cafeneaua cu reptile

Un cambodgian a deschis recent în capitala Phnom Penh cafeneaua cu reptile în care clienţii îşi pot sorbi cafeaua în compania unor reptile, pentru ca vizitatorii să poate cunoaşte mai bine aceste animale „neînţelese”.

Barul este primul de acest gen din Cambodgia, însă iniţiativa face deja furori în Japonia. În capitala Cambodgiei, reptilele din cafenea sunt importate din Thailanda, iar pereţii acesteia sunt acoperiţi de terarii, unde vizitatorii pot admira şerpi de toate dimensiunile şi culorile.Potrivit proprietarului de la „Reptile Café”, Chea Rathy, iniţiativa se doreşte una educativă, astfel ca vizitatorii să nu mai perceapă aceste animale drept „creaturi înfricoşătoare”.

Cafeaua sa a început să câştige popularitate, mai ales în rândul tinerilor, nerăbdători să îşi facă un selfie cu un piton în jurul gâtului, potrivit lui Chea Rathy.

Unele voci au criticat ideea acestei „cafenele cu reptile”, indignate de faptul că animalele nu se află în libertate, însă proprietarul a dat asigurări că reptilele, născute în captivitate, nu ar fi putut supravieţui în sălbăticie dacă ar fi fost eliberate.

O altă cafenea, dedicată pisicilor, a fost deschisă în Cambodgia. Originare din Taiwan, aceste „neko cafes”(cafenele cu pisici) se bucură de un imens succes în Japonia, iar conceptul devine tot mai popular în întreaga lume.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro