Bento Grânar – soluția de succes pentru campania agricolă de toamnă

Veste bună pentru deținătorii de silozuri. Bento, compania cu tradiție pe piața soluțiilor dedicate agricultorilor a dezvoltat aplicaâia Bento Grânar. Aceasta oferă date în timp real, cu privire la calitatea șo proveniența cerealelor depozitate.

De altfel, soluția oferă și onformații cu privire la contractele încheiate și facturile emise pe parcursul tranzitului acestora în cadrul silozurilor.

În prezent, capacitatea de depozitare a cerealelor din România a cunoscut o creștere de 34% în ultimii 5 ani atingând, pragul de 23,3 milioane tone anual. De asemenea, s-a putut observa și o creștere a investițiilor în spațiile de depozitare, aceasta fiind generată de nevoile existente în piață, venite atât din partea producătorilor de cereale cât și din partea traderilor. Necesitatea aplicațiilor software de gestiune a spațiilor de depozitare, a apărut ca o consecință firească a volumului mare de cereale tranzacționate în cadrul silozurilor pe parcursul campaniilor agricole, dar și datorită legislației în vigoare.

Bento Grânar este o soluție software completă, modernă, ușor de implementat care urmărește și înregistrează toate procesele specifice depozitării cerealelor în silozuri (recepție, laborator, gradare, târâre, uscare, gazare, aerare, depozitare și livrare). Integrarea acestei soluții cu granomate și granolyzere, permite automatizarea întregului proces de gradare a cerealelor în funcție de proprietățile acestora, soluția venind preconfigurată cu o listă de articole (Grâu, Porumb, Orz Furajer, Orz malț, Triticale, Sorg, Soia, Rapiță, Mazare galbenă, Floarea soarelui, Grâu durum) care facilitează acest lucru.

În funcție de tipul silozului și de amplasarea acestuia, fie lângă noduri rutiere sau feroviare, Bento Grânar poate fi integrat ușor cu cântare specifice, pentru a permite o mai bună viteză de înregistrare și emitere a tichetului de cântar, precum și o introducere rapidă a proprietății articolelor în laborator.

Prin intermediul acestei aplicații, deținătorii de silozuri pot urmări acum cu ușurință, toate documentele legale necesare, de la crearea Actului Justificativ de Gestiune și până la facturarea automată a operațiunilor specifice de depozitare. În același timp, traderii pot vizualiza în timp real o situație a stocurilor depozitate: calitatea cerealelor, gradul de umiditate, cantitățile intrate dar și cele ieșite.

“Atunci când am dezvoltat Bento Grânar am avut în vedere toate provocările cu care deținătorii de silozuri se confruntă pe parcursul tranzitului cerealelor în cadrul acestora. După o analiză complexă a întregului parcurs al cerealelor, de la intrarea acestora în siloz și până la ieșire, am reușit să dezvoltăm o aplicație completă, cu o interfață ușor de utilizat. Prin Bento Grânar, cei de la Siloz Carani au reușit să aibă acces în timp real la datele referitoare la cereale și să transmită clienților săi date precise cu privire la stocurile pe care le au depozitate în cadrul silozului.” – Dan Giușcă, Software Arhitect Bento.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro