Asociaţia Generală a Inginerilor: 100 de ani de la înfiinţare

2522
 

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) şi Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGI) vor marca împreună un moment important  în cadrul manifestărilor din Municipiul Iaşi prilejuite de Centenarul Marii Uniri prin organizarea unui eveniment omagial intitulat „100 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Generale a Inginerilor din România – Iaşi, 1918”.

Evenimentul va aduce în atenţia publică rolul jucat de oraş în ceea ce priveşte înfiinţarea la Iaşi, în ultimul an al Primului Război Mondial, în 1918, a Asociaţiei Generale a Inginerilor din România (AGIR).

Evenimentul Omagial este planificat să se desfăşoare la data de 16 noiembrie 2018, în Aulă Magna „Carmen Sylva” a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, în intervalul orar 9-14. La eveniment sunt invitate personalităţi ale vieţii culturale şi ştiinţifice ieşene, cadre didactice, cadre militare, studenţi şi elevi etc. Această întâlnire aniversară se va bucura de prezenţa unor ingineri ieşeni din industrie, cercetare, proiectare şi învăţământ superior tehnic. De asemenea, vor fi invitaţi la sărbătoare şi reprezentanţii filialelor AGIR din alte judeţe, membrii ai altor asociaţii şi fundaţii inginereşti din municipiul Iaşi.

Se va edita un volum omagial, intitulat „100 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Generale a Inginerilor din România – Iaşi, 1918”. Evenimentul va avea în program o serie de conferinţe, alocuţiuni ale participanţilor şi acordarea de medalii şi diplome aniversare.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro