Ariston Thermo anunță lansarea proiectului „Ariston Comfort Challenge”, campanie ce reflectă cu succes misiunea companiei, aceea de a duce confortul acolo unde pare imposibil de realizat. În cadrul proiectului, o echipă de tehnicieni și trei instalatori Ariston au pus bazele unei case inovatoare de tip modular – Ariston Comfort Zone – în insula Disko (Groenlanda), cu scopul de a oferi un adăpost unei echipe de cercetători care studiază aici schimbările climatice. Întreaga misiune a fost filmată și este prezentată sub forma unei mini-serii de documentare prin intermediul canalelor online Ariston.

Structura dezvoltată longitudinal oferă o deschidere panoramică generoasă spre priveliștile spectaculoase ale naturii Insulei Disko. Stâlpii și grinzile sunt vizibile în interiorul casei modulare, oferind o structură spațiului și încorporând un mobilier practic, cu design minimalist. Fiecare detaliu se află în concordanță cu stilul de amenajare, pentru a menține nu numai o consistență absolută a calității și esteticii, ci și pentru a se potrivi perfect cerințelor și nevoilor specifice ale echipei de cercetare.

„Spre deosebire de alte proiecte, ceea ce am creat în Groenlanda reprezintă o construcție diferită numită „cadru” și necesită asamblare la fața locului. Prima provocare a fost aceea de a construi un kit industrializat, ce putea fi pus în funcțiune cât mai rapid și utilizat chiar și în medii foarte reci, cu vânt puternic. Etapa de planificare a fost analizată până la ultimul detaliu, ținând cont de mediul străin, necunoscut, în care am operat”, a declarat Luca Gentilcore, fondatorul companiei LEAPFactory S.r.l, firma de construcții care a ajutat la realizarea locuinței.

Casa Ariston cuprinde o cameră de zi, un dormitor, o baie și două camere tehnice, care pot găzdui până la șase persoane în același timp. Ariston Comfort Zone este o construcție eco și durabilă, unde învelișul exterior a fost proiectat pentru a susține o eficiență energetică ridicată, ce asigură un consum scăzut de energie, menținând, totodată și confortul locuitorilor în cele mai dure condiții meteorologice.

Obstacolele întâmpinate nu s-au rezumat doar la etapa de construcție și planificare, ci și la nivel logistic: „Transportul a plecat de la sediul central de producție din Osimo și s-a îndreptat către Aaborg, în nordul Danemarcei, unde toate echipamentele au fost puse într-un container, care a înfruntat apele turbulente din Marea Arctică. Această etapă a călătoriei a durat aproximativ trei săptămâni. Odată descărcate pe insula Disko, toate materialele au fost transportate până la locație cu un snowmobile sau chiar trase de câini”, a adăugat Massimiliano Fugini, Group Brand, Digital, Corporate Marketing & Media Relation Manager.

Insula Disko, aflată pe coasta de Vest a Groenlandei, reprezintă terenul de lucru al echipei de cercetători de la Universitatea din Copenhaga, locul de unde aceștia colectează și examinează probe ce vizează noi descoperiri privind schimbările climaterice. Până acum, din cauza temperaturilor foarte scăzute și condițiilor meteorologice nefavorabile, desfășurarea activității mai mult de câteva zile pe teren, fără o infrastructură adecvată, nu a fost posibilă în lunile de iarnă, cel mai important sezon al anului pentru colectarea de noi date relevante în următoarele faze ale cercetării.

Misiunea Groenlanda a reprezentat, de asemenea, o aventură imprevizibilă pentru trei instalatori Ariston, eroii acestei provocări. Protagoniștii, trei oameni obișnuiți, selectați printr-o campanie globală de recrutare, au ales să-și părăsească timp de o lună viața cotidiană pentru un obiectiv măreț- acela de a crea confortul zilnic necesar echipei de cercetători care efectuează studii despre schimbările climaterice din Arctic.

Odată ajuns la destinație, echipajul Ariston a pus bazele Ariston Comfort Zone, o casă inovatoare, de tip modular, axată pe eficiență energetică și durabilitate, capabilă, totodată, să suporte cele mai extreme condiții climaterice și să maximizeze eficiența energetică atât în ​​procesul de producție, cât și în operațiunile zilnice.

Aventura a fost filmată în întregime și este prezentată publicului sub forma unei mini-serii de documentare online. Documentarul, format din șase episoade, va prezenta povestea celor trei instalatori eroi și călătoria lor plină de peripeții în finalizarea provocării. Filmarea nu va arăta doar aventurile acestora la destinație, ci și viața oamenilor și cultura celor care trăiesc în peisajele înghețate ale Groenlandei.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro